About [Redactie] 9063 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

 1. Oef, allemaal pijnlijk burgerlijk geciteerd:

  “Dutch DFA (design, mode en architectuur) besteedt, met geld van de ministeries van Cultuur, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, veel aandacht aan China. Directeur Christine de Baan is er nu op reis, om een vervolgprogramma op te stellen.”

  Zon reis kun je je niet laten dwarsbomen door zon arrestatie. Er wordt daar wel meer gearresteerd.

  “‘Het belangrijkste is het dat Ai’s werk hier veilig aankomt’, benadrukt Bouman, NAi. We moeten al het werk dat is gedaan niet frustreren door te roepen: we doen niet meer mee.'”

  Tentoonstellen eerst. Stelt de directeur van alweer een dicht museum.

  “Henk Pröpper, directeur van het Nederlands Letterenfonds, noemt een protestverklaring zelfs gratuit. ‘Ik praat nu met uitgevers die 5.000 boeken per jaar uitgeven.”

  Handel = handel. Kost gaat voor de baat uit.

  Gelukkig is De Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA) vrij radicaal:

  “Toch plaatst SICA een dezer dagen een korte verklaring op de website, waarin de stichting haar bezorgdheid uitspreekt over de ontwikkelingen in China. ”

  Dat zal ze leren.

 2. Triest dit. Via twitter vroeg ik laatst al of er in NL iets georganiseerd werd, het bleef angstig stil. Zie hier waarom.

  Als kunstenaars zouden we ook zelf wat kunnen organiseren (ik houd mij aanbevolen), maar juist de musea e.a. kunst/presentatie instellingen hebben veel achterban en reikwijdte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*