Te koop, het Amerikaanse paviljoen in Venetïe

“For the last three years Honolulu based artist LG Williams has been supporting himself by selling real estate. So when he was invited to participate in the Internet Pavilion of The 54th International Art Exhibition of the Venice Biennale, he imagined creating a larger artwork outside this pavilion that addressed one of the most pressing issues in the world today—the United States Debt Crisis.”

“The pavilion was originally built in 1930 and is currently owned by the Solomon R.Guggenheim Foundation. All proceeds from the sale (less the standard 6% commissionfee) of the pavilion will be paid directly to the United States Treasury to service the United States Public Debt”

Klein detail, de Solomon R.Guggenheim Foundation werkt nog niet echt mee.

Forsalebyartist.net

(via AFC)

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*