About [Redactie] 9033 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

9 Comments

  1. Ik ervaar dit experiment juist als positief en ben blij dat Nederland (eindelijk) een keer voor een onderzoekende tussenfase kiest. De curator als schepper ipv DJ, ik zie het als een logische ontwikkeling en rekt de grenzen weer wat op.*

    *Toegevende dat ik beoordeel op foto’s en tekst en (nog) niet in Venetië ben geweest, maar zie te veel hapklare (hoe onleesbaar soms ook) brokken. Beumer had nog wel wat verder mogen gaan wat mij betreft.

  2. Een experiment met als zeldzame verschijningsvorm een conservatieve excercitie in nepotisme en het zelfgenoegzaam vieren van inteelt. Mondriaan hijst Mondriaan op de schouders en heft een Mondriaan Mondriaan wat ben je fijn en goed Mondriaan aan. Een opera met als onderwerp het failliet van de subsidieinstituten. Uit het libreto: Dit wegbezuinigen lalala mist niemand. Het publiek staat erbij en kijkt gegeneerd weg.

  3. Ik zal blij zijn als de beeldende kunst en kunstenaar weer eens centraal staan. Ik word ook een beetje moe van de kunststukjes van curatoren etc. met de kunstwerken/kunstenaars als pionnetjes.

  4. @Frank: Kunst staat in de geschiedenis overeind bij de gratie van nepotisme. Zo is het altijd geweest en zal het altijd blijven, autonomie / onafhankelijkheid bestaat nergens. (ook niet in de kunst als we Hans Haake moeten geloven en ik deel die mening).

    Toch kun je naast het nepotistische karakter (noem het samenwerken) ook enige kwaliteit zien van het experiment. Ik geef toe het had beter gekund, maar wie heeft ooit bepaald dat hedendaagse kunst moet communiceren?

  5. @Frank Als beeldende kunst niet communiceert. Voor wie maak je het dan? Wordt wakker….
    Een goed artikel van Gijs van Tuyl, en hij wat wat mij betreft ook best nog dat nepotisme erbij mogen betrekken.

  6. @Rob, Marcel: Oude stelling, maar vooruit: Je maakt het (maar da’s persoonlijk) voor jezelf. Hoe iemand anders er vervolgens mee omgaat is aan hem of haar, maar voor communicatie zijn inmiddels betere mediums gemaakt. Wat mij betreft hoeft niks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*