Newmasterartist.com

Geen wonder dat FD voortaan achter een betaalmuur zit:

“Tim Noortman (36) bedacht Newmasterartist.com, een ‘marktplaats’ voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. [Let op de ‘aanhalingstekens’, Red.] Experts vellen een oordeel over de geplaatste werken om nieuw talent en de verkoop te stimuleren.

Laten we het hele artikel maar citeren. Anders is het net zo relevant als stukjes in het NRC:

Hoe kwam u op het idee?

‘Kunst is vaak ondefinieerbaar, maar zodra er een verhaal achter zit, wordt het een stuk toegankelijker. Ik wil kunstenaars een gratis platform geven om hun werk te presenteren. Tegelijkertijd doen de creatievelingen als het ware auditie voor deskundigen. [Als het ware, hahaha, Red.] Hiermee kunnen ze zichzelf in de kijker spelen bij potentiële kopers. Het idee past in de noodzaak om de sector zelfstandig te maken.’

Een gratis platform?

‘Het gebruik van de website is gratis en de verkoop van werken gaat via de kunstenaar. Er zijn nog geen inkomsten, maar durfkapitalisten hebben meer dan €100.000 geïnvesteerd. [Hahaha, Red.] Zij geloven dat we een ‘blue ocean’ aanboren, een onbediende markt met een potentieel van 250 miljoen gebruikers. [Hahahaha, Red.] Er wordt uiteindelijk verdiend aan de “achterkant” van het concept, via sponsoring (van wedstrijden). Het opbouwen van een community heeft tijd nodig. Er zijn nu 570 kunstenaars online, de helft daarvan komt uit het buitenland.’

Hoe vindt u experts?

‘Alle professionals in het beoordelen van hedendaagse kunst kunnen zich aanmelden op de site, zoals galeriehouders en kunstdocenten. Ook benader ik zelf mensen. De experts krijgen niet betaald maar kunnen zich wel profileren op deskundigheid.’”

newmasterartist.com

fd.nl/entrepreneur/2011/06/20/investeren-in-online-kunstmarktplaats

Tim Noortman (36) maakt ook zelf kunst. Niet altijd en de hele dag, maar soms, af en toe.

Zijn eerste kunstwerk (concept) staat online. U kunt het kopen. Oplage 6. Now we are talking hardcore dutch:

Supervet en slim ook – want wat krijg je als je de letters van user namtroon spiegelt?! Juist. Een blauwe oceaan vol anagrammen zwemt voorbij.

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*