Tortuca # 26 in Tsjechov & Co

Een Rotterdams juweel, Tortuca is een tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst dat sinds 1997 wordt uitgegeven. Onder de huidige redactie Paul Bogaers, Lizan Freijsen (gastredacteur), Peter Swanborn en Kees van de Ven is nr 26 vrijdag 9 juli aan het publiek gepresenteerd in het recent geopend letterencafe Tsjechov & Co in Katendrecht

Paul Bogaers presenteert de beeldende bijdragen

Peter Swanborn leest voor uit een door Robbert-Jan henkes virtuoos vertaald hoofdstuk uit de roman “Irene Iddesleigh” (1897), geschreven door de volgens velen Slechtste Schrijver Aller Tijden, de Ierse Amanda Malvina Fitzalan Anna Margaret McLelland Mckittrick Ros

Arie van der Ent, vertaler, uitgever en eigenaar van letteren cafe Tsechov & Co leest voor uit “Dingen” van Bachyt Kenzjejev in eigen vertaling.

Marietje d’Hane-Scheltema schreef de inleiding en vertaalde de teksten in het Cahier #7 – een speciale uitgave die abonnes van Tortuca gratis bij krijgen.

Beeld van Paul Bogaers

“That’s when walls are thin” van Chantal Rens

“Love letters” van Maria Ikonomopoulou

Foto’s Thomas Demand / tekst Botho Strauss

“Phenomena” van Jarik Jongman

Cahier # 7 met teksten van Juvenalis, Nicolas Boileau en Samuel Johnson plus een viertal droge naald prenten van Niels Smits van Burgst .

Het abonnement voor dit pracht van een tijdschrift is slechts 21 euro voor drie nummers (010 – 436 70 92)

en.wikipedia.org/wiki/Tortuca

Geen website, wel Facebook:

facebook.com/pages/Tortuca/57685370395

3 Comments

 1. Geachte redactie,

  Ik kijk voor het eerst op uw site, naar aanleiding van het stukje van Arjan Peters in de volkskrant. Ik heb u enkele minuten geleden ook een mail gestuurd met het verzoek om mij het laatste nummer van uw blad toe te sturen. Echter nu ik al het moois in de andere nummers heb gezien mag u mij, met evt terugwerkende kracht, als dat mogelijk is via deze weg wel abonnee maken en mij bijvoorbeeld de laatste 3 nummers toesturen.

  Met vriendelijke groet,
  Jan Sibbel
  Langweer

 2. @ Jan: Dat krijg je met ‘geen website maar wel een facebook’. Misschien dat er in de Tortuca een contactadres/telefoonnummer staat? Via Trendbeheer kunnen we je helaas niet verder helpen.

  Uw email heeft u niet naar Trendbeheer gestuurd zo te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*