About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Wie wil dit nou doen? Je zult echt niet na deze opleiding meteen gallerydirector worden schat ik in en gewoon onderop moeten beginnen, zoals ‘t altijd ging. Ik denk echt niet dat dit je nou zo’n ‘headstart’ geeft als ze beloven. Als de opleiding nou in New York zat ok, maar in Amsterdam…
    ‘t Is ook zo typisch Nederlands om voor ieder beroep maar een specialistische opleiding te maken.
    En dat idee van een dag in de stand op Liste Basel is helemaal suf. Als iemand een dagje galeriehouder wil spelen dan zijn ze welkom bij mij (het liefst in de periode 20/8 tot 4/9 als ik op vakantie ben).

  2. Ik ken geen enkele succesvolle galeriehouder met een ter zake doende opleiding. Een studie rechten, economie of de ‘autoschool’ lijkt mij meer aan te bevelen.

    Maar goed, er lopen hier ook een heleboel kunstenaars met een BA, die dat beter hadden kunnen laten…Moeten we kunst etc. überhaupt nog ‘onderwijzen’? Het mooie van een vrij beroep is juist dat je er niet voor opgeleid hoeft te worden.

  3. Nou zijn er ook altijd deelnemers aan de curators course van Goldsmiths die óf galeriehouder waren, óf dat vervolgens worden. En voor die course dik betalen. Want er is natuurlijk maar één kunstsysteem, ook al wordt krampachtig geprobeerd om de scheiding tussen segmenten kunstmarkt (koopwaar) en subsidiestelsel (collectieve goederen) in stand te houden, met al het geflirt, zoals hier gebeurt, vandien. Tip @ Appel: huur zelf een booth op Liste en draai omzet. Gok eens, doe eens raar, geef het voorbeeld ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*