De With

In voorbereiding: dagkrant tijdens festival De Wereld van Witte de With. Een samenwerking tussen Trendbeheer (Jeroen Bosch), StudioSpass (vormgeving Jaron Korvinus en Yorit Kluitman) en de Letterproeftuin. Geen internet op papier maar alle festivaldagen een volledig tijdschrift met reviews, interviews, recensies en achtergrondinformatie.

Allereerste schetsontwerp

Het festivalthema van De Wereld van Witte de With dit jaar is Bottom-Up. Sterker nog: The Victory of the Bottom-Up Approach. Helemaal voluit: Strange Encounters – The Victory of the Bottom-up Approach. Halbe Zijlstra kan wel inpakken. Het komt allemaal van onderaf.

Oproep voor gratis content:

“Wie op eigen houtje en zonder inmenging van bovenaf iets voor elkaar heeft gekregen, op straat, in een instelling of op internet kan zijn verhaal kwijt op www.dewereldvanwittedewith.nl. Dus iets voor elkaar gekregen door gewoon te doen en niet te wachten op toestemming? Stuur foto’s, columns, verhalen of video in via victory@festivalwww.nl!” (Zie oproep)

Niet cynisch worden: het programma is meer dan veelbelovend. Zie de indrukwekkende lijst deelnemende kunstenaars:

festivalwww.nl/info/artists

Op trendbeheer de komende weken aandacht voor de diverse programma-onderdelen en schijnwerpers op de deelnemende kunstenaars en hun plannen en projecten.

Modelletje vouwen

Ontwerp overzicht binnenwerk

De With (Ah zo gaat de publicatie heten) wordt hardcore gestencild op de voor de gelegenheid geleende machines van Extrapool. De vormgeving is in handen van StudioSpass. Jeroen Bosch is verantwoordelijk voor de teksten.

Op bezoek bij Extrapool: kelders vol kostbare apparatuur.

Snelcursus stencillen en op maat gesneden DTP.

Leermomentje nummer veertien: met een stencilmachine kun je snel stencillen en langzaam stencillen. Snel stencillen vereist een andere chip dan langzaam stencillen.

Extrapool stencilt fraaie facturen.

Openingspostje online, de kop is eraf.

Een ijzersterk programma, topvolk en keiveel goesting: een uitgelezen combinatie.

We zien u op De Wereld van Witte de With, 9 tm 11 september 2011.

festivalwww.nl

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. Zeer goed initiatief! Wij, de creatievelingen, zijn toch altijd beter onder druk kom op. Een kunstenaar staat boven de partijen en verbindt ze. Nogmaals, klasse

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*