About [Redactie] 8944 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

9 Comments

 1. En het was briljant. (De TV-versie.) Alle lof voor Van Lieshout voor zo’n geestig en gedreven intermezzo in een serie niet bijster sprankelende Zomergasten. Prachtig ego-avondje met fijn veel Van Lieshout als Van Lieshout. Top. Hulde Erik!

 2. Helemaal afgekeken!
  Wat ik me wel afvraag is of die Jelle echt zo weinig van kunst afweet of dat dat gespeeld is. Het lijkt nu wel of dergelijke figuren nog nooit van ruimte voor interpretatie hebben gehoord, die clown van dwdd heeft daar ook zo verschrikkelijk last van.

 3. En toch – zie je eens opmerkelijke televisie – met dank aan het enthousiasme van Erik van Lieshout (voor het eerst vielen de ronduit magere presentatiecapaciteiten van Jelle Brandt Corstius nauwelijks op) en een aangename keuze aan fragmenten (waarbij we wel dacht dat vinden *wij* maar wij zijn bekend met het materiaal, de context en de achtergronden) scoort zomergasten een laagterecord aan kijkcijfers dit seizoen. Tsk.

  Kunst, het ultieme wegzapmoment?

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/160130322/Kijkcijfers+Zomergasten+met+Erik+van+Lieshout+vallen+tegen.aspx

  (“Eén Tegen 100 trok gisteren 1,7 miljoen kijkers en herhalingen van Tussen Kunst & Kitsch blijken een aanwinst op de zondagavond, waar gisteren weer 1,6 miljoen mensen naar keken. “)

 4. “De kunstenaar vormde weliswaar een bevestiging van de stelling dat het moeilijk is voor veel kunstenaars om hun ideeen adequaat te verwoorden waardoor het beeld van hun bezigheden voor het grote publiek nogal verward en onduidelijk is. In de gekozen fragmenten vond ik echter een glasharde en duidelijke stellingname voor wat van Lieshout belangrijk vindt.”

  http://blogger.xs4all.nl/chmkoome/archive/2011/08/22/675102.aspx

 5. Het was zeker een enerverende avond.
  Wel jammer, dat Erik meestal geen parrralellen wist te trekken tot de actualiteit en anderszins verbanden te leggen. Het bleef wel erg vaak steken in: Ja,ja.. okeeeeee…… Maar daarnaast inderdaad wel een aantal prachtige fragmenten, die inderdaad wel heel veel zeggen, ook over Van Lieshouts visie.
  Wel denk ik trouwens, dat de meeste mensen, die niet zo ingevoerd zijn in de beeldende kunst, erg snel zullen zijn afgehaakt. Zo veel inside informatie en detals hoe een bepaald werk tot stand komt…
  Wat moet je bijv. in vredesnaam met een slecht zingende Joseph Beuijs als je ook niet maar een beetje toelichting krijgt wat hij voor werk hij maakte.
  Maar goed, ik heb me ondanks mijn kritiek toch prima vermaakt.

 6. Na her en der mensen gevraagd te hebben of ze het gezien hebben en zoja, wat ze er van vonden bleek me wel dat iedereen het fascinerend vond en slechts een van de ongeveer vijftien (waarvan tien min of meer “leken”)het uit gezet had. Kwaliteit voor kwantiteit dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*