About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

 1. Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur sponsort voordekunst – voor iedereen – ook. Toch is het straf dat een instituut meedingt – er zal eens een euro naar een kunstenaar gaan…

 2. ik vind het juist positief dat zowel kunstenaars als kunstinstellingen projecten kunnen presenteren op voordekunst. Daarnaast, voordekunst is niet Amsterdams, maar een landelijk platform. Eind 2010 is voordekunst geïnitieerd vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst, maar al sinds maart 2011 staan er projecten op de site die niet in Amsterdam plaatsvinden.

 3. Geld stroomt altijd naar boven. Als het een beetje meezit, mobiliseert een groot instituut veel makkelijker mensen dan een particuliere kunstenaar. En harkt zo ogenschijnlijk voortvarend weer een paar centjes uit de grote hoop, geld dat niet ten goede komt aan een nieuw project.

 4. het zou natuurlijk mooi zijn dat mensen die bijdragen aan Wood Circle zich ook laten verrassen door andere projecten. Ook weet ik niet of een instelling succesvoller kan crowdfunden dan een individuele kunstenaar. We gaan het zien.

 5. Ik vrees dat dit werk na zo’n jaar of 20 gewoon aan de hoogste bieder wordt verkocht..Musea zouden wat duidelijker moeten gaan worden. Zijn zij bezig met een erfgoed of zijn ze kunsthandelaars?

  Kunstenaars bieden hun werk al jaren met flinke kortingen aan bij musea, zodat hun werk wordt gezien door een breed publiek. Waarom zou je dat nog doen, als dat werk wordt opgeslagen in een depot, alleen om later met flinke winst verkocht te gaan worden?

  Er is nu sprake van een vreemde overgangsfase, waarin het ‘Grijze Gebied’ steeds meer een poepkleur gaat krijgen..

  Elke manier van budget binnenhalen heeft zijn voor- en nadelen. Bij crowdfunding is dat Democratische Kunst. Iedereen verdient er wat aan behalve de maker; “die moet al toch blij zijn dat zijn ideetje wordt uitgevoerd?”

  Gelukkig loopt het niet altijd zo, maar de tendens glijdt er wel naar toe…

  En dan heb je het niet over een beroepsgroep meer, maar creatieven met een dure hobby.

 6. > Ik vrees dat dit werk na zo’n jaar of 20 gewoon aan de hoogste bieder wordt verkocht. Musea zouden wat duidelijker moeten gaan worden. Zijn zij bezig met een erfgoed of zijn ze kunsthandelaars?

  Ik citeer uit de nota uitgangspunten Rotterdams cultuurbeleid 2013-2016:

  “In tijden van budgetaire schaarste ontkomen wij er evenmin aan uitspraken te doen over de mogelijkheid van het afstoten van gedeelten van de museale collecties. Wij plaatsen het begrip ‘ontzamelen’ echter nadrukkelijk niet alleen in het kader van budgetaire schaarste. Wij zullen onze visie op collectievorming en de mogelijkheid tot ontzamelen in de loop van 2012 aan u presenteren, waarbij wij ook de optie kunst voor kunst verkopen zullen opnemen.”

  Waar GoudA stopt, gaat Rotterdam verder? Juchend het plan van het Wereldmuseum (in 2010 nog goed voor 5.144.000 euro financiering door de stad Rotterdam) om de hele collectie Afrika in de uitverkoop te doen te omarmen als vooruitstrevend cultureel ondernemersschap, goed voor xfop bonuspunten en navenante extra financiele ondersteuning?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*