About [Redactie] 8944 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

 1. Het bestuur van Witte de With, Center for Contemporary Art is verheugd met de benoeming van de nieuwe directeur Defne Ayas.
  Zij begint met ingang van 1 januari 2012.

  Defne Ayas volgt Nicolaus Schafhausen op die sinds 2006 directeur is. Hij zal aan het eind van het jaar Witte de With verlaten na twee termijnen van drie jaar, conform het beleid van de instelling.

  Defne Ayas, opgegroeid in Istanbul, komt naar Nederland vanuit New York, waar zij co-curator is van Performa – een vooraanstaand performancefestival – en vanuit Shanghai, waar zij co-directeur en mede-oprichter is van Arthub Asia – een initiatief gewijd aan artistieke creatie en uitwisseling van hedendaagse kunst in Azië. Daarnaast was Ayas de afgelopen vijf jaar verbonden aan de faculteit van hedendaagse kunst en nieuwe media aan de New York University in Shanghai.

  Voorafgaand aan haar werk voor Arthub Asia en Performa, coördineerde Defne Ayas het nieuwe media en publieksprogramma bij het New Museum of Contemporary Art in New York. Onlangs was zij adviserend curator voor de 8e Shanghai Biënnale en publicatie adviseur voor de 8e Gwangju Biënnale
  (Zuid-Korea) in 2010. Zij voltooide het Curatorial Training Programme bij De Appel in Amsterdam en behaalde haar Masters diploma aan ITP – Tisch School of the Arts van de New York University.

  Defne Ayas blijft betrokken bij Performa, Arthub Asia en het Blind Dates Project, waarvan zij mede-oprichter en co-curator is. Het Blind Dates Project is een artistiek platform gewijd aan de erfenis van het Ottomaanse Rijk (1299-1923) en aan wat het uiteenvallen daarvan voor sporen heeft nagelaten.

  Jack Bakker, voorzitter van het bestuur van Witte de With, verwoordt het zo: “Onder leiding van Nicolaus Schafhausen, heeft Witte de With veel tentoonstellingen en evenementen georganiseerd, zowel in Rotterdam als in het buitenland. We konden rekenen op nationale en internationale erkenning. We zijn hem daarvoor erg dankbaar. We kijken zeer uit naar de komende drie jaar met Defne Ayas en verwachten dat zij blijvende samenwerkingen tot stand zal brengen tussen kunstenaars en organisaties over de hele wereld. Ook zijn wij ervan overtuigd dat haar artistiek en zakelijk leiderschap en haar energieke, naar buiten gerichte aanpak Witte de Withs ambities op lokaal, nationaal en internationaal niveau verder zullen versterken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*