10000 eyes staatsgraffiti

Edwin Boer, districtschef van de politie Rotterdam Rijnmond, tijdens een van zijn nachtelijke wildplakacties.

10000 eyes – dat is engelands voor 10000 ogen. Overal ogen. Tagline: “die hebben we niet in de zak.”

Big Brother is watching you.

In Rotterdam Delfshaven is de enige toegestane graffiti staatsgraffiti.

10000eyes.nl

Staatshoodie

Om het gevoel van onveiligheid verder uit te buiten introduceert de Rotterdamse politie in de naaste toekomst naast staatsgraffiti staatswinkeldieven, staatshoeren, staatspooiers en jawel staatsRAP.

“The Urban Family maakt speciaal voor 10.000 eyes drie RAP nummers. Dit doen ze in samenwerking met Rodney van den Hengel van Thuis op Straat en met Reel Events. Rodney is projectbegeleider van The Urban Family, een groep talentvolle jongeren uit Spangen.”

10000eyes.nl/2011/09/02/urban-family-brengt-cd-uit/

Haal hier je stickervellen. Spuitbussen af te halen bij uw wijkagent.

10000eyes.nl/materialen-bestellen

Plak eens een politiebusje onder:

“Heb jij de ogen stickers op een leuke plek geplakt of heb je een geinig filmpje, stuur het in en maak kans op een leuke prijs. Wat en wie gaan we bekendmaken op 24 september 2011 a.s., dus wie weet ben jij een snelle winnaar.”

10000eyes.nl/2011/09/12/prijsvraag/

Zie ook/eerder:
trendbeheer.com/2011/09/02/snelwegschutter-opgelet

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

14 Comments

 1. Derderangs reclamebureau slaat de plank meer dan mis, echt iedereen die je erover hoort loopt te schuimbekken.

 2. Walgelijk. Vooral die kloterige ‘radicaal gespoten oogjes. Graffiti op de grond vervuild onze straat drie keer zo snel. Die oranje broek die dit bedacht heeft woont vast niet in west…

 3. We kregen net een uitnodiging voor een Safe Dinner.
  Met foto Residents er op.
  Het diner vindt op 24 september plaats tussen 12 en 16.00 uur.

 4. Dat je aan zoiets lelijks, maar vooral onethisch meewerkt is echt schandalig. Je zou toch niets meer met die lui te maken willen hebben? Wat een vreselijke campagne. Hoe DDR kun je iets maken….

 5. “Dat je aan zoiets lelijks, maar vooral onethisch meewerkt is echt schandalig. Je zou toch niets meer met die lui te maken willen hebben?”

  LOL wie bedoel je: de pliesies/gemeente Rotterdam?

  Of dat urban reclameburo (ook voor al uw digitale posters)?

  Of De Ruimte Ontwerpers te Utrecht, bureau Golfstromen te Amsterdam, Twiga Communicatie Amersfoort, Leukeleu te Utrecht, projectbureau LEF Delfshaven?

  Ah het projectburo zit wel in Rotterdam. Die hebben wel LEF zeg, goed gekozen, die naam. LEF. Bekt ook lekker. Eerdere naam Projectburo We Sgamen Ons Eigen kapot heeft ook wel iets kwa vlag/lading maar is te lang.

  Ik wil het eigenlijk nooit zeggen maar in dit geval nu ja vooruit dan maar dan wel – daar gaat een paar ton gemeenschapsgeld aan die line-up te zien, herejezus, tis ook meteen goed aangepakt. Daar wordt een paar kfop aan eurogeld verbrand om straatvandalisme te promoten. Alsof het drachmen zijn.

  En boeven vangen ho maar: de heren met de platte pet zijn aan het wildplakken/stikkeren voor uw en ons gevoel van onveiligheid. Never trust a cop. Zoiets.

  Dat wordt nog wat als ze Hoek van Holland strandfeest gaan vieren. Niet in mijn straat hoop ik.

 6. mag je nu waar de ogen staan dan nu wel graffiti spuiten of niet.
  het is interdaad een Tenenkrommende campagne .
  en het maakt mij agressief.
  hoe lang blijft zo iets op de stoep

 7. Hahahaha ik vind het wel leuk! De hele stad in een wuppie veranderen! Het mist alleen nog van die voeten. Instapidee voor het volgende project!

 8. Moet ineens denken aan mijn spuitactie op de Binnenweg. Werd meegenomen in een overvalbusje en moest de hele tijd in een cel zitten , later voorkomen en 100 betalen omdat ik de muur beschadigd had.
  Weet wel dat ik mezelf daarna voornam ooit iets groots te maken waarvoor ze me goed zouden betalen.
  Die droom kwam uit.
  Op de vloer bij mijn Tovertunnel spoten ze deze zomer al op de grond.
  Wel RESPECT zei ik tegen een DBer die daar een ijsje stond te eten.

 9. wel knap dat ze daar toestemming voor hebben gekregen en daar vervolgens ook mee wegkomen – die bedenkers van dit trieste project. wie is eigenlijk de doelgroep: de jeugd van tegenwoordig, de boef met oog voor streetart uit de buurt? hihalarisch!
  denk dat ik vandeweek ook maar eens wat oogjes ga doen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*