Rotterdamse oogst

rotterdamseoogst.nl

Dit keer veel varkentjes, aardappels en handel. Weer of geen weer, altijd gezellig. Hieronder de meest opvallende ontwikkelingen binnen het stadse boeren in en rondom Rotterdam.

De prijswinnenende compostbal rol je naar het tuinafval en later rol je de compost naar de border.

Mollycoddler door Regan Gentry stond in het hart van het festival. In het kader van Make a Forest en Het Internationale Jaar van de Bossen organiseerde het CBK een bomenroute.

Bij Volkstuindersvereniging Blijdorp loopt langzaam de Geen Woorden Maar ZadenBank vol.


Werkplaats Buijtenland is een initiatief van Ester van de Wiel en Marnix Tavenier. Straks kun je in Rhoon tussen de spruitjes slapen, cider drinken, enz. Reserveer nu!

Gerda Zijlstra maakt ook Foodlab 2020, 24 en 25 september, daar kun je een voorproefje nemen van het voedsel van de toekomst, tijdens Imagine 2020, Kunstenaars over klimaatverandering, in het kader van de Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. (Gaan!)

Knol d’Amour van Superhallo

Het Varkenshuis door de Peergroup met in de hoofdrol Bonte Bentheimer Landvarkens.

Appelwroetmat door Beatrijs Voorneman

Voordat ze zelf flink ging oogsten vertelde wethouder Van Huffelen dat we 4 keer per jaar van deze markt kunnen gaan genieten!
(Organisatie moet het ook met minder middelen doen. Daardoor heb ik met het ondersteunings(kortings)lotje een stronk eetbaar hout gewonnen).

Dringen bij het killer kapsalon met frietkot

“in 2012 organiseert Rotterdamse Oogst vier boerenmarkten in het Museumpark! Wat kun je van de markten verwachten? Tientallen kramen met regionale en seizoensgebonden produkten, en dat in een lekker Rotterdamse setting.”

rotterdamseoogst.nl/projecten/6-rotterdamse-oogst-markt

3 Comments

  1. Hartstikke leuk festival! Super om te zien hoeveel leuke, energieke en vriendelijke innitiatieven er bij elkaar gebracht kunnen worden! Complimenten voor de organisatie.

    Puntje van kritiek, er horen echt geen levende dieren rond te lopen als entertainment. Hiervoor zou de gemeente geen toestemming moeten afgeven en de organisatie zou dat ook moeten weren….

  2. Lijkt me erg leuk inderdaad, maar ik vind het ook erg jammer van de varkens. Als jullie die weghalen wordt het helemaal een superevenement. Geen stress voor de dieren en alleen maar blije gezichten!

  3. Jammer inderdaad dat er een dierenhandelaar uit Stolwijk was die minivarkentjes en kippen had mee genomen. Dieren zijn geen handelswaar.
    Verder alleen maar complimenten voor de organisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*