Onomatopee

Op een drietal plekken huist deze Dutch Designweek het vijfjarige Onomatopee. Congrats heer Lomme met een voortvarend uitslaan van de vleugels: van initiatief tot instelling. Wat gaan de komende vijf jaar brengen?

onomatopee.net

Tijdens de Designweek – en wel langer wed ik – om te beginnen in de bibliotheek van het Van Abbe een overzicht van vijf jaar publicaties. En die publicaties zijn top. Stuk voor stuk navrant en eigenzinnig vorm gegeven met hier en daar een heuse topper (Navid Nuur) tussendoor. Eigenlijk steevast Hoogste Kwaliteit.

Incluis een verse: Dear Onomatopee / Beste Onomatopee. Waarin de vraag ‘Wat is de waarde van dit initiatief wat een instelling werd en een instituut kan worden?’ Opnieuw een (waan)zinnige publicatie, prachtig vorm gegeven – op papier kan Onomatopee veel, waar de website traditioneel jaar in jaar uit gebrekkig blijft.

Lokatie Blekerstraat / de oude beddenfabriek een handvol tentoonstellingen in evenveel ruimtes. Om te beginnen Copy Nature #2: ELEMENTARY SENTIMENTS A cultivation of elementary value(s) in an era of financial-economic scarcity: metal+sentiment.

Alexander Pelikan – Unbearable Champagne Cooler in brons.

Daphna Laurens – Mirrors

Met in dezelfde ruimte de tentoonstelling THE VOICE OF…

Alle clichees op een rijtje. Dit riekt naar marketingblabber – waar het dit mogelijk niet is. Onomatopee schuimt over van de goed bedoelde(?) zerocontent.

Overzichtstentoonstelling vijf jaar Onomatopee.

En dan nog een reuzenhal met – hoort er misschien niet bij? Geen idee wat of het is maar het is wel gezellig groots.

(Update: het is de Schellensfabriek expo. Gaat zo in elkaar over maar is geen Onomatopee event. Ik dacht al – waar zijn de wervende duidende teksten.)

Wouter Lancee Project Alter Ego

Spontane sculptuur I

Maartje Bertens

Lins Mindful Moments

Spontane sculptuur II, III

Spontane sculptuur IV

Onomatopee Homebase NEST project Comfort zone & disillusion #3: Nacho Carbonell

Incluis al die prachtige publicaties. Ook direct te bestellen online in de webshop.

onomatopee.net

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*