About [Redactie] 8941 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

 1. Erm ja dat was drie dagen geleden maar erm ik mis deze zinsnede:

  “De 7 miljoen euro fiscale steun verschuift van culturele instellingen naar sport- en muziekverenigingen. ”

  Je denk toch niet dat de PVV zit TE SLAPEN?!

  VVD juicht.

  (Bonushumor uit het verslag/wat random citaten:

  De heer Dijkgraaf (SGP): Dat vind ik een mooi moment. Het lukt me niet vaak, maar nu is het dan gelukt. Ik heb de PVV teleurgesteld. Ik hoop dat de pers het noteert.

  De heer Huizing (VVD): Als je iemand een cadeautje geeft en diegene is er niet blij mee, zijn er twee mogelijkheden: je geeft het cadeautje aan iemand anders of je gaat naar de winkel om het te ruilen voor iets wat hij wel leuk vindt. Ik heb het gevoel dat de cultuursector een cadeautje krijgt dat men niet leuk vindt, maar hij wil toch blijven geven. Dat vind ik niet helemaal consistent. Helemaal niet, zelfs.

  De heer Omtzigt (CDA): Als de Geefwet de Geefwet is, kunnen de OFM wel een klein beetje op de “neemwet” lijken. Het grootste goede doel uit de OFM lijkt namelijk de Belastingdienst zelf, want tot nu toe hoefden goede doelen geen winstbelasting te betalen als de winst volledig naar het goede doel ging. Zo was geregeld dat de Belastingdienst geen deel krijgt van de gelden die voor een goed doel bestemd zijn en dat alle gelden volledig voor het algemeen nut gebruikt kunnen worden. Nu worden de winsten van goede doelen boven €15.000 geheel in de heffing betrokken. Dan is de Belastingdienst ineens 20% van het goede doel.

  De heer Van Vliet (PVV): Zoals ik zo-even zei, heeft de heer Omtzigt er bij de Geefwet werk van gemaakt. Ik kan er wat korter over zijn. Wij zeggen: in tegenstelling tot de monumentenpanden mag die multiplier onder de sloophamer. Ik vind het onbestaanbaar. Wat heeft dat met vrijgevigheid te maken, deze grachtengordelliefdadigheid als je €100 geeft en je vervolgens €78 krijgt teruggestort van de Belastingdienst? Ik haat het alleen dat Nederlanders in zijn algemeenheid moeten opdraaien voor iemands activiteiten. Prima als je kunstenaar bent — misschien koop ik wel een schilderij van je — maar niet op kosten van Henk en Ingrid. Ophouden met die flauwekul!

  Nog even terug naar de kunsthaat van mijnheer Braakhuis. De euro’s zijn op in Nederland. Dat is hier het grootste probleem. Als we geld genoeg hadden, kon iedereen dat uitdelen. De SP, sint en piet. De euro’s zijn echter op, want ze gaan naar Griekenland. Bouwt de heer Groot van die paar euro’s die we hier nog hebben, liever een ziekenhuis of een cultureel centrum?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*