About [Redactie] 8941 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. Met alle respect voor Fuchs als directeur van het Van Abbe (u weet wel van toen toen nog vroeger was) maar zijn stukjes in De Groene zijn volstrekt totaal en volledig onleesbaar. De Snurk & Saai pagina noemen we het thuis in de familie. Irrelevant en den tijd volstrekt voorbij.

  “De jury prijst de scherpe observaties van Rudi Fuchs en zijn vermogen daar op enthousiasmerende wijze betekenis aan te geven en beeldende kunst toegankelijk te maken.”

  Heeft de jury de afgelopen jaren wel eens artikel van Fuchs uit De Groene gelezen? Wat voor idee van kunstkritiek wordt gehanteerd?

  Aan de Prijs voor de Kunstkritiek is een bedrag van € 40.000 verbonden.

 2. Niet mee eens JB. Hoewel geen oeuvre-prijs is het een waardering voor de verrichtingen over een grote tijdspanne. Onmiskenbaar heeft Fuchs een grote imprint nagelaten op ons aller cultuurdenken. Ik vind zijn aandacht voor het ‘object’ en nauwkeurige omschrijving een verdienste in een tijd van middelpuntvliedende kunstbeschouwing. En dat zondere hierin retorisch of ideologisch te zijn.

 3. ik ben net gisteren begonnen aan het kinderboekenweekgeschenk van 2010, van joost zwagerman: ‘duel’ – wat uitermate grappig verhaalt gehangen aan de voormalig directeur van het stedelijk.

 4. Duel ook leuk maar dat gaat over Van Tuyl die voor zijn grote verdiensten nu ja een artikel in het parool kreeg. Althans wat allinea’s. Erm bijzinnen bij de aftocht van Groenink.

  Overigens:

  “Staatssecretaris Zijlstra van OCW heeft laten weten dat het uitreiken van oeuvreprijzen in deze vorm niet meer tot de taak van dit nieuwe fonds behoort.”

  Ja bizar dat vrouwen zijn uitgesloten. Dat is toch… wel heel ouderwetsch.

  Een Stichting Prijzen Voor Oude Blanke Mannen Die Veel Hebben Betekend is bereids in oprichting.

 5. De scherpe observaties van Rudi Fuchs en zijn vermogen de reikwijdte van verschillende kunstwerken te laten zien is opmerkelijk. Er is niemand die dat zo helder en scherp kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*