About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

22 Comments

 1. Ook dan toch geplaatst, omdat het overal rondzwerft en elke tien minuten getipt wordt. Overweging om het niet te plaatsen is natuurlijk juist deze: waarom idioten een podium geven?

  Aan de andere kant is het wel nieuws, het is bezorgd bij bewoners rond de kade – en gaat nu gans het internet over. Het is niet een internet only ding. Het is bij mensen in de bus gestopt. Vast niet via de PTTees – zal toch aanstonds wel helder worden wie erachter zitten.

  Er is aangifte gedaan.

  ‘Omdat ons blanken niks gevraagd wordt’ het gaat om dit beeld, Marathon van Henk Visch

 2. los van alle verwijzingen
  het is een beeld voornamelijk ter memorering van de jaarlijkse marathon in Rotterdam op initiatief van de Stichting Marathon Rotterdam (zie ook openbarekunst.nl via kunstenaars: henk visch) – de kleuren staan ook voor die in de bloemenstruik van de winnaar en van daaruit het internationale karakter van het evenement (wereldrecords!)
  zowel CBK als SIR hebben aangifte gedaan, met name omdat vandalisme op beelden niet kan worden getolereerd, maar ook om de kwaliteit en oorsprong van beelden in de openbare ruimte van Rotterdam expliciet te maken

 3. @Jack – los van de vraag of het een grap is, vind ik dat wij iets moeten laten weten, omdat we werk serieus nemen. Een cordon ga ik echter niet vormen, drie uur ‘s nachts of in de middag.

 4. o wat zijn de mensen hier weer verontwaardigd. ik kan de woede van de schrijver van dit voornemen anders wel begrijpen. er zijn heel veel mensen die met lede ogen moeten aanzien hoe de “multiculturele” samenleving hen wordt opgedrongen. en dan wordt er ook nog gepoogd hen te kneden dmv stupide multikleurige kunst, of culturele instellingen genaamd “het mozaiek” of weet ik veel wat, voorbeelden te over. het wordt je dus opgedrongen en vervolgens wordt je als een kleuter verteld dat het mooi is (terwijl het absoluut geen verbetering is, dat ziet iedereen).

 5. @mk – volgens mij zijn er slechts weinigen verontwaardigd – woede kan ik enigszins begrijpen, maar het richt zich in dit geval op iets dat het niet verdient, namelijk een beeld dat de marathon in Rotterdam centraal stelt, herdenkt. of dat in deze vorm uw smaak volgt is een goede vraag, maar anderen (deskundigen én bewoners) dan diegenen die u in de ‘multiculturele’ en ‘multikleurige’ hoek plaatst, besloten dat dit beeld beantwoordt aan de vraag om een prominent kunstwerk ter herdenking aan de activiteiten van de jaarlijkse marathon (in 2001) in de binnenstad van Rotterdam te plaatsen. stupide is het dus niet, noch opgedrongen. en daarenboven heeft de kunstenaar vanuit zijn vakmanschap een verbinding gelegd met de wensen van de opdrachtgever. los van persoonlijke voorkeuren, kan er op een betere manier verbinding worden gelegd tussen vraag en aanbod?

 6. Verontwaardiging is denk ik niet het goede woord. Angst, angst voor de haat die van dit pamflet uitgaat, zo kan ik mijn gevoel bij het lezen ervan beter omschrijven.

 7. maar blijkbaar zijn er toch mafkezen als ‘mk’ die helemaal met de karikatuur op lijn zitten..

 8. Het pamflet is niveau Janmaatkliek 80jrn, die hadden ook de valse gewoonte ophitsende briefjes in de bus te doen en schroomden niet je te bedreigen wanneer je in de pers ageerde !!

  @Marie, laat je niet door deze angst en haat gek maken, “wij” van de levende samenleving, zijn met méér!!!

 9. “Het beeld wordt weer wit!” (LOL/hoax alarm)

  Idd Harmen de Hoop (maar die zit nu in Oss), Jonas Staal en de Bavo’s of een doorstart van De Zwarte Ruyters.

 10. Als de LOL/hoax – ik denk niet dat het dat is – eenmaal in het procesverbaal dan maar niet gecrybabiet wordt door last van slapte en het gebruik van het K-woord.

  “Haha, POETS, meneer de pliesie, ik ben een KUNSTENAAR en kunstenaars mogen alles ik doe VRIJHEID van meningsuiting en stel burgerangst aan de kaak ik doe een werkje over MAATSCHAPPELIJKE ONRUST wat doe ik dat goed he ja het was helemaal zonder sgrijffouten hahaha kon je zo zien dat het erm”

  Nee tis geen kunstenaarsaxie die zouden wel oproepen om het beeld ZWART te verven.

 11. Mocht het al een LOL/hoax zijn, lijkt het me een slecht signaal om de xenofobie op de kaart te zetten in deze tijden van opruiïng en angst.

 12. “een slecht signaal om de xenofobie op de kaart te zeten.”

  Helemaal mee eens. Aan ons blanken wordt nooit wat gevraagd. Van mij had het niet gehoeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*