Desktop Graffiti (Christophe Floré)

‘Your thoughts are so Rococo’ (A4) 2011

Desktopgraffiti is a blog that shows a selection of Christophe Floré‘s drawings.”

desktopgraffiti.tumblr.com

‘Subject Dilemma’ (A4) 2011

‘A certain distortion’ (A3) 2011

Thibaut Verhoeven (curator S.M.A.K.):

“Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik Christophe Floré (1972) een op zijn zachtst gezegd ambigu figuur. Na hem nog geen vijf minuten over kunst in het algemeen en zijn werk in het bijzonder te hebben horen spreken, overviel me evenveel keer de bedenking of ik nu te doen had met een kunstenaar of met een aalgladde maketing-boy, die zijn artistieke productie in eender welke context aan eender welke man – of curator – kon slijten…

…nu zat ik daar, in dat café, met een marketingjongen voor mijn neus, in nonchalante blazer en gewapend met verzorgde mapjes vol tekeningen, die bovendien aan het einde van de avond met veel flair zijn portefeuille bovenhaalde om mijn diner te betalen…

…en toen toonde Christophe mij zijn mooie verzorgde mapjes. Akkoord, nog steeds met dezelfde parlé waarmee jonge vertegenwoordigers doorgaans een power-point-presentatie in hun maag gesplitst krijgen, maar… er was tijdens het openen van het eerste kaftje in een flits iets veranderd. Den uitleg was op slag niet meer nodig. Dit waren zonder twijfel en tot mijn verrassing getekende kribbels uit maag en darmen, rechtstreeks uitgekotst op papier wanneer de nood het hoogst was. Zonder parlé en zonder pardon.”

‘Dissaffected Noodles’ (A4) 2011

Christophe Floré is onder andere de man achter SecondRoom in Antwerpen. Zijn drawings zijn vreemd genoeg tamelijk onbekend.

desktopgraffiti.tumblr.com

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*