Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Begin van het jaar en er zijn tentoonstellingen die nog gezien moeten worden in de grote musea voor ze weer over zijn in Januari 2012. De toppers op dit moment zijn (naast natuurlijk de geweldige Willem De Kooning overzichtstentoonstelling in de MoMA):

All, Mauricio Cattelan, in de Guggenheim.
Experience, Carsten Höller, in The New Museum.
September 11, Groupshow, in de MoMA PS1.

(een bericht van Jo-Anneke van der Molen)

Museum Shows | New York City | December 2011

All van Maurizio Cattelan is een overzicht van al zijn 130 werken sinds 1989. Hij zegt met deze tentoonstelling afscheid te nemen, geen nieuw werk meer te produceren en dat dit dus AL zijn werk zal zijn en blijven. Zelf geeft hij aan dat zijn werk vooral herinneringen zijn aan zijn jeugd en leven, ervaringen die hij omzet in onvergetelijke hyperrealistische beelden. In de ogenschijnlijke humoristische beeldenmassa zijn onderwerpen als misbruik van macht en autoriteit en de dood onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

T/m 22 januari a.s.

Guggenheim.org/new-york/exhibitions/on-view/maurizio-cattelan-all

Museum Shows | New York City | December 2011

The New Museum heeft niet altijd goede tentoonstellingen, af en toe zijn er echter must sees, zoals nu Carsten Höllers Experience! Carsten Höller is van oorsprong wetenschapper, vanuit deze achtergrond maakt hij de keus je zijn werk lichamelijke te laten ervaren. Ruimtes vol heftige lichtveranderingen, een zweefmolen, een high tech masker dat de wereld ondersteboven doet ervaren, een zoutbad dat je naakt moet betreden en de grote glijbaan die 3 verdiepingen beslaat, maar natuurlijk ook zijn bekende paddenstoelen. Ieder werk en elke verdieping geeft de toeschouwer een andere psychische ervaring, die je doet reflecteren op je eigen manier van leven. Over snelheid en plaats, tijd en ruimte, over wie je eigenlijk denkt dat je zelf bent.

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Höller en Cattelan deden in 2002 beiden mee aan Out of Senses in het Boijmans.

Newmuseum.org/exhibitions/449

T/m 15 januari a.s.

Museum Shows | New York City | December 2011

September 11 bij MoMA PS1 is een grote groepstentoonstellingen van werk van uiteenlopende kunstenaars, werk dat herinnert aan de ervaringen van 11 september 2001. Het interessante is dat op 1 werk na alles van voor die datum is en het toch allemaal werken zijn die je rechtstreeks doen denken aan de beelden van 9/11. Altijd heeft men gesprekken over waar iemand zich op het moment van de aanslag bevond, maar een ramp als deze lijkt zich over een langere tijdspanne te rekken, in verleden en toekomst.

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Museum Shows | New York City | December 2011

Momaps1.org/exhibitions/view/338

T/m 9 januari a.s.

About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*