Hereford

“RA TA TA!”

Hereford zelf aan het woord:

“Ik ben geïnteresseerd in het psychisch effect, een esthetische ervaring, die wordt opgeroepen door de interactie van tegen over elkaar geplaatste lijnen. Ik werk uiterst expressief met minimalistische bewegingen en geconcentreerde beeldhouwkunst.”

studiohereford.com

(Capt. Hereford is te zien bij Lookforart Gallery, een van de vijftig galeries op de RAW Artfair)

advertentie(s)

“Monochrome werken die ontstonden in de periode vanaf 1958, toen Heinz Mack en Otto Piene de Duitse groep Zero lanceerden. […]

Belangrijke zero- en nulkunstenaars in Nederland waren o.a. Armando, Jan Schoonhoven, Henk Peeters en Herman de Vries. […] [Zij] veroverden de wereld.

In Italie en Frankrijk gold hetzelfde. Voor respectievelijk Lucio Fontana en Yves Klein. Net als voor de Zweden Daniel Spoerri en Jean Tienguely c.s. En o.a. de Japanners Kana Yama, Tanaka, Yoshi Hara en velen anderen.

Anno nu maakt Erwin Stienstra (1971) furore. Stienstra bedient zich van het pseudoniem Hereford.”

“TAK TAK TAK”

“Volgens Kant (filosoof waarvan zijn invloed in bijvoorbeeld de esthetiek nog steeds actueel is) moet kunst vooral gaan om vorm en kleur en niet zozeer om de voorstelling. (mijn sculpturen gaan letterlijk alleen maar over deze twee kenmerken vorm en kleur! Je zou zelfs kunnen stellen: ..dat ik elke vorm van voorstelling (in mijn sculpturen) geëlimineerd heb en dus het beoogde doel bereikt. Sabotage !!

[…]

Dus “ serial sabotage” voor mij staat o.a. voor: het continue gevecht tegen de nog steeds aanwezige gevestigde klassieke denkpatronen (te herkennen bij academies, een groot deel van de galleries en het pluche van de bepalende kunstfondsen.)”

studiohereford.com

About Jeroen Bosch 4713 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*