Damien Hirst

Wablief? Spotify?

De quadruppelness of boring – maar je wilt het toch zien. Hirst praat. Met zonder bril op. Met extra veel fijne ringen aan de vingers. En welk een leuk jasje met die koele aangenaaide doodshoofden hangt daar over die ranke kunstenaarsschouders!

nowness.com/day/2012/1/18/1826/damien-hirst-on-the-spot

(Video na de klik)

(Damien Hirst verbod vanaf nu op trendbeheer? Doen?)

(Bonusvideo voor het verbod -eventueel- ingaat:

Het hangen van Pivalic Acid.)

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

11 Comments

 1. “Damien Hirst verbod vanaf nu op trendbeheer? Doen?”

  Dat lijkt me niet nodig, dat is zoiets als Halbe Zijlstra van de site gooien als hij Trendbeheer bekijkt..

 2. Het is/was meer een verzuchting van vermoeidheid van mij: een op de drie berichten elders gaan over Hirst en zijn spotten met de kunsten. Groot is goed en veel is lekker gaat in dit geval niet op. Productie 100% voor de particuliere markt.

 3. @JB: het is een verzuchting; of een zucht van vermoeidheid (maar dat terzijde). Jou moet die conceptuele omgang met de stip in een schilderkunstige omgeving toch enorm aanspreken?

  2012: The complete Spot paintings van Hirst.
  In 1999 in Antwerpen ‘Trouble spot.Painting’,door Luc Tuymans en Narcisse Tordoir, twee Antwerpse schilders met totaal verschillende visies op hun medium. Zoektocht naar de schilderkunstige blik en benadering in diverse media. Visionair, in een tijd en wereld die zich steeds meer richtten op het eenzijdige, door massamedia (ja. ja. zo heette dat destijds) ingelijfde beeld. En waarmee volgens angsthazen het bestaan van de schilderkunst ondergraven werd.
  Vergeleken daarmee is Hirst een hyperintuïtieve, maar onnadenkende conservatief.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*