About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

 1. http://www.youtube.com/watch?v=5d121fIEBbM&feature=results_video&playnext=1&list=PLFBC8FE294E030C16

  Monument voor een gestorven jongen
  Het Nationale Ballet
  Choreografie: Rudi van Dantzig
  Muziek: Jan Boerman
  Dansers: Clint Farha (de jongen), Reinbert Martijn (zijn jeugd), Rachel Beaujean (moeder), Leo Besseling (vader)

  Monument voor een gestorven jongen is misschien wel Van Dantzig’s meest bekende ballet. Toen het in première ging werd zowel de thematiek van de homoseksualiteit als de opbouw van het ballet als vooruitstrevend ervaren. In het ballet worstelt de adoloscent met zijn seksuele identiteit. Deze worsteling wordt gerepresenteerd door de interactie tussen twee dansers, waarvan één de jongen vertolkt en één zijn jeugd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*