Preview huisstijl Stedelijk

“Je kunt goed lezen. […] Ja.”

Commotie alom, over dat lelijke logo van het Stedelijk. Ook hier geen groot en langdurig applaus. Eenmaal in verband bezien valt het alleszins mee. Uit een item van AT5 van donderdag 19 april valt een preview te destilleren die het concept handen en voeten geeft en het ronduit aardiger maakt.

Bewegend beeld en tekst en uitleg van ontwerper Linda Van Deursen en enthousiaste woorden van zakelijk directeur Stedelijk Patrick van Mil:

at5.nl/artikelen/79701/nieuw-logo-stedelijk-echt-zo-lelijk

About Jeroen Bosch 4751 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

8 Comments

 1. Zal mij niets verbazen als het wél werkt, in de zin van herkenbaar, en een “eigen identiteit” neerzetten.

 2. wat ik dan weer wel leuk vind is dat ze alle “regels” qua esthetiek en goed design aan hun laars lappen, waarschijnlijk bewust (hoop ik).

 3. Op de Havo maakte ik mijn eerste werkstuk op de computer. (voordat de computer in onze huiskamers kwam, jeugdige lezers, deden we dat nog allemaal met de hand.)

  Ik ging helemaal stuk op de kaft. Het was een werkstuk over Seksueel Overdraagbare Aandoeningen.

  Op de voorkant stond S.O.A. en jullie raden het al; de ‘S’ had ik gemaakt van de letters ‘s e k s u e e l’ en de O en de A net zo. Iedereen hoorde je er over. Zelfs in de andere klassen.

  Van de juf kreeg ik een acht en een half. Wetende dat ze nooit de inhoud heeft gelezen want dat ging helemaal nergens over. Hopelijk is dit bij het Stedelijk Museum precies het tegenovergestelde.

 4. Niet zo zeiken het is een prima logo waar niets mis mee is. Het zou zorgwekkender geweest zijn als iedereen het wel mooi had gevonden want dat had waarschijnlijk betekend dat het binnen een jaar of wat uit de tijd zou zijn.

 5. @L,L&T Ik denk dat iedereen het vorig jaar inderdaad wel mooi had gevonden.

  je heb wel gelijk dat het onzinnig is om over te zeiken. Invloed hebben we toch niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*