About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. Nóg een museum er bij in een tijd dat bestaande musea al moeite hebben om te blijven bestaan. Mijns inziens had het geld beter besteed kunnen worden aan bijv. het Centraal Museum, daar de collectie van Armando onder te brengen en het bestaande museum te versterken. Een speciaal museum op zo’n relatief afgelegen plek louter op basis van het werk van Armando en behang aan de muur vindt ik nogal twijfelachtig. Maar goed, ik ben ook maar een leek met boerenverstand..

 2. oud-amelisweerd is een voorbeeld hoe nederland met zijn kunst omgaat. gewoon jarenlang achter gesloten deuren houden en vooral laten verrotten. want dat is juist dat wat op dit moment met oud amelisweerd gebeurd.

  hoe de combinatie van armando en oud-amelisweerd uit zal pakken, weet ik niet. ben er wel benieuwd naar.
  wel kan hierdoor eindelijk het gebouw weer toegankelijk gemaakt worden, en nog belangrijker het gebouw incl. de bijzondere behangen behouden worden.

  dat hierdoor een nieuw museum erbij komt, klopt trouwens niet RV. het armandomuseum bestaat al erg lang, maar was sinds de brand zwervend. nu kan door de verhuizing ook nog een oud bijzonder gebouw behouden en bovendien toegankelijk gemaakt worden. voor oud amelisweerd is dit in ieder geval erg goed. hoe het voor armando uit zal pakken, zullen we zien.

 3. @JB
  Ja, da’s nog eens wat je noemt concurrerend in de tijd van krimpende koopkrachtplaatjes.

  @JJ
  Dat wordt afkicken!

  @RV
  De stichting van een nieuw museum heeft in ieder geval de tijdgeest tegen. Probleem is dat het Utrechtse college de bestemming en de restauratie van het vastgoed verknoopt heeft. Dat laatste was noodzakelijk en liep sinds 1990. Dat eerste kon anders en loopt sinds zomer 2010. Nu biedt het college het als pakket aan. Zodat de mogelijkheden voor een andere exploitant nooit serieus onderzocht zijn.

  @Anne
  Wat je zegt klopt niet voor de laatste 20 jaar. Sinds 1990 toen het beheerder werd heeft het Centraal Museum stap voor stap het monumentale pand ontsloten. Dat kostte met name in het begin veel onderzoek en consolidatie van lekkende daken etc.

  Kortom, het rijksmonument stond door een gezamenlijke inspanning van gemeente, Centraal Museum, erfgoedsector, ambachtslui en onderzoekers in 2010 op het punt om bestemd te worden toen het Armando Museum langskwam. Ook nog eens door in ogen van velen onaanvaardbare en continue belangenverstrengeling van de directeuren CM en Armando Museum die een relatie hebben. Dus persoonlijk en zakelijk belang vermengen.

  Utrecht had dat veel breder en opener kunnen trekken. Het heeft niet gelet op de combinatie Armando en landhuis, en er evenmin rekening mee gehouden of Armando dit wel zo graag wilde. Weggestopt in een Bunniks bos. Wat je een schuldige plek noemt.

  Voor de stad Utrecht is dit een nieuw museum. Sinds 1990 was het een plek waar onder de hoede van het CM talloze tentoonstellingen en evenementen plaatsvonden. Maar da’s niet hetzelfde als een autonoom museum met een eigen collectie, budget, staf en doelstelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*