About [Redactie] 8948 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. Een wat zielig verhaal, ik las het al in de papieren VK, geen woorden aan vuil maken dacht ik zo. Zielig in de letterlijke zin van het woord. Ik heb met hem te doen.

  En met ‘ons’. Want: “Mathieu Weggeman is lid van de Raad voor Cultuur en hoogleraar organisatiekunde”

  Iig zijn pleidooi voor meer deskundigheid op plekken waar het toe doet onderschrijf ik. Want met elkaar in socratisch gesprek gaan over de waarde van Marina Abramovic’s performance The artist is present bij biologie is knetter maar ongevaarlijk verder – zal alom genegeerd worden. Laat dat maar aan deskundigen over Weggeman.

  Die didactische oproep aan kunstenaars is wat gevaarlijker. Al weet ik niet hoeveel die Raad voor Cultuur nog in de melk brokkelt. Als we ergens vanaf moeten dan is het wel oneigenlijk gebruik kunst: opvoeden tot onhufterigheid, wegwerken onderwijsachterstanden, de eurocrisis, het milieu dat afbrokkelt: allemaal overlaten aan deskundigen.

  Wat DeJaap zegt:

  “Het is een bizar betoog, en het elitaire, cultuurpessimistische dédain waarmee Weggeman over zijn landgenoten spreekt is ronduit schokkend: dit is dus iemand die via de Raad voor Cultuur onze regering moet voorzien van adviezen over cultuurbeleid.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*