Benefietveiling Witte de With / De Appel

Angela Bulloch (Canada, 1966) Fighting Crime, 2012 Rules Series, 1/3 AP + 2 EC, A1 Pigment

Vanavond vindt een kleinschalige veiling van objecten en ‘experiences’ plaats ten behoeve van kunstcentra Witte de With en De Appel. Lokatie Atelier Van Lieshout in de Rotterdamse haven. De entree is 1500 euro per tafel. (22 tafels zijn verkocht, gemiddeld 8 personen schuiven aan.) Een experiment in fondsenwerving in tijden van teruglopende overheidsfinanciering.

Bij een eerdere veiling in 2009 zijn er 130 werken voor 450.000 euro verkocht. Deze editie kent weinig handel, veel ‘experiences’. De vraag is of dat net zo hard zal gaan.

Zo kun je bieden op een vliegtochtje met piloot Hendrik Driessen. Vanaf vliegveld Budel (bij Weert) via Tilburg, de grote rivieren, Den Bosch, Eindhoven weer terug naar Budel.

Guido van de Werve biedt een weekend individuele ‘Iron Man’ training. “U ontvangt tevens een exclusief gesigneerd T-shirt waarop staat I survived a weekend with Guido van der Werve.”

Wat te denken van deze klapper: bezoek aan de studio van Ellen Gallagher. Beeldend kunstenaar Ellen Gallagher ontvangt twee personen in haar studio in het Rotterdams havengebied en spreekt met u over haar werk en inspiraties.

Otto Berchem biedt een extreme fietstocht aan. Of koop een kledingstuk ontworpen en gemaakt door Joep van Lieshout inclusief een ontmoeting met de kunstenaar na voltooiing.

Wellicht is voor deze vorm gekozen om de ‘markt’ niet te verstoren. Kunstenaarsdonaties gaan vaak royaal onder de prijs weg.

Het gaat bij een benefiet om geld rapen voor het goede doel. Tafeltje dekje en een leuke avond. Ik denk dat vooral dat geboden wordt.

De objecten (een greep van 5 uit 8):

Heman Chong (Singapore, 1977)
Lord Jim / Joseph Conrad, 2010
Acrylverf op doek, 46 × 61 × 3,5 cm.

Mika Rottenberg (Argentinië, 1976)
Study # 1, 2009
Digital C-print, 31,8 × 47 cm.
Editie 2/5 + 2 AP. MR201.2.

Qiu Zhijie (China, 1969)
Map of Intercity, 2012
Verf, inkt, potlood op kunststof bol.

Salla Tykka (Finland, 1973)
Geen titel, 2006
Chromogenic print, 134 × 112 cm.
Nummer 1 / 5

Markus Selg (Duitsland, 1974)
Montezuma, 2007
Piezoprint op papier, ingelijst,
48 × 75 cm.

Wij mochten er niet bij zijn. Iets met pers en privacy. Iets met 1500 euro per tafel. Volledig begrijpelijk. Al vind ik het wel jammer – ik ben razend nieuwsgierig.

Wij wensen Witte de With / De Appel veel succes. U hoort later meer – van onze infiltranten. Meer beeld volgt van de persdienst WdW. Van de resultaten horen we eerdaags in het – hopelijk ronkende – persbericht.

deappel.nl/news/e/76/

wdw.nl/nl/support/de-appel-witte-de-with-benefiet-diner

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*