Opening TENT & Witte de With

Voor het eerst een gezamenlijke opening van TENT en Witte de With. Informele samenwerking tussen de plattegrond van TENT en de hogere regionen van Witte de With: waar common sense al niet toe kan leiden. Dat daarvoor eerst dreigende donkere bezuiningswolken moeten komen overdrijven en/of een directeur plaats moet maken (Schafhausen wilde liefst een eigen seperate opgang) doet daar niets aan af. Driewerf hulde!

Witte de With ga ik nog herbezoeken. Zo’n opening geeft indruk, maar Jan en alleman loopt in de weg. Geen idee wat waar over ging. Beeldverslag volgt (wellicht) later.

Wat snaps:

Singh by night

Men leest

Terrifying entree van de verdiep Surplus Authors

Alicja Kwade

Etcetera. (Maker vergeten)

Terug naar TENT:

Om maar met het zonnetje in huis te vallen: het werk van Elian Somers valt prachtig op haar plek. Ik ben bevooroordeeld: ik ken haar en ik ken het werk.

California City, 350 vierkante kilometer spookstad. Nu ja, stad: alleen de infrastructuur is aangelegd.

Vatgoedbubbel uit de zestiger jaren. Leeg landschap.

Bik van der Pol trekken van leer met een openingsperformance. Voortdurend worden nieuwe zinnen gevormd. Eigenlijk vrij essentieel: hoe gaat dat de komende weken ingevuld worden: als een statisch scorebord met slechts één oneliner?

.

Maaike Gouwenberg en Joris Lindhout’s vijver en toebehoren in de achterruimte.

U mag ze altijd bellen.

Een taart als een diagram met een hap van 14% eruit moet de Rotterdamse bezuinigingswoede verbeelden.

WORM gooit de handdoek in de ring gooit en belooft als verhuurschuur de winter door te komen. Peter (De Player) in gesprek met Hajo (Worm).

Dit was even schrikken.

Storyboards en props als betrof het hier het werk van Stanley Kubrick.

Bijlages bij de films van Anna Okrasko. Tja.

Prachtig beeld. Werk van Karin Hueber.

Een verdeeld genoegen. De tentoonstelling in TENT is onevenwichtig en onsamenhangend. De som is niet meer dan de delen. Between the Map and the Territory is een verzameling losse werken met Elian Somers, Karin Hueber en Bik van der Pol als hoogtepunten. Maar te gek dat TENT en Witte de With lijken te gaan samenwerken.

Nog te zien tot 4-11. Onderdeel van de Wereld van Witte de With en 24 uur Cultuur.

tentrotterdam.nl/shows/actueel/20120905_Betweenthemap.php

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*