Harold de Bree @ Platform57

Ruiterstandbeeld Willem II

Platform57 is een tentoonstellingsplatform dat sinds een jaar door Johan Nieuwenhuize wordt gerund aan de Zuidlarenstraat in Den Haag. Meestal wordt een kunstenaar gevraagd een ingreep te doen in of om het in ontwikkeling zijnde gebouw.

Op het voormalige schoolplein heeft Harold de Bree een kopie gemaakt van de sokkel van het ruiterstandbeeld van Willem II dat voor het Binnenhof in Den Haag staat (grappig detail, volgens Wikipedia is dat ruiterstandbeeld ook weer een kopie van een beeld in Luxemburg).

T/m 21 oktober a.s.

Platform57.nl/…/ruiterstandbeeld-willem-ii-harold-de-bree/

Eigenlijk niet te fotograferen, de aanwezigheid van het beeld op het plein, op de foto lijkt het altijd kleiner.

In het kunstenaarsgesprek met Johan Nieuwenhuize blijkt Harold de Bree een boeiend verteller.

T/m 21 oktober a.s.

Platform57.nl/…/ruiterstandbeeld-willem-ii-harold-de-bree/

About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*