Volkskrant Marc Bijlage

Zo die ziet er goed uit, op z’n 42ste, onze Marc Bijl. Dit weekend opent Groningen groots met Marc Bijl Urban Gothic. Iets met pek en spuitbusverf wellicht. Stefan Kuiper van de Volkskrant toog naar Berlijn voor een diepteinterview.

“Bijl […] de burgerman.

“Mijn werk is niet politiek. Het is niet instrumenteel. Wanneer ik zo’n Nikeveldje verander in een Adidasveldje, dan probeer ik de mensen niet iets bij te brengen over kinderarbeid of zo.’

Hoe radicaal is hij nu helemaal? ‘Ik ben 42. Ik heb kinderen en een werkster. Ik ben veel burgerlijker dan die zakenlui in nette pakken die mijn werk kopen op een beurs in Miami en voor hun werk met geleende miljoenen speculeren. Zij zijn de ware radicalen. Niet ik.'”

Zaterdag 6 oktober feestelijke opening. (Voor kaarten even mailen.)

(Voor abonnee’s, hier de link naar het artikel.)

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. Is het artikel al ergens online te lezen voor de niet-abbo’s? En zo ja, kun je er dan naar linken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*