Hollandse Meesters

Bijl doet een filtercigarette – door Ditteke Mensink

Tien minuten docu’s over hedendaagse kunstenaars.

Ik kan het hele postje wel kopieëren, maar volsta met deze kwoot en een link.

“Een dikke min van het hele project moeten we hier helaas ook even benoemen. In de oorspronkelijke plannen stond dit voornemen:

“De portretten zullen beschikbaar zijn voor uitzending op de regionale omroep en bij exposities in musea. Daarnaast blijven de portretten permanent beschikbaar op een website, waarmee een maximale toegankelijkheid gegarandeerd is.”

“Het is een vreemde zaak dat die site met online beschikbaarheid (liefst ook te embedden) er niet is gekomen. De kracht van dit hele project zat hem nu juist in de laagdrempelige verspreiding en de toegankelijkheid. Dat de video’s online een eigen leven zouden kunnen gaan leiden, via Facebook en blogs, en zo een nieuw publiek zouden kunnen bereiken. Nu moet je de films maar net weten te vinden op de site van welgeteld 1 lokale omroep, en dan – hoe lang staan ze daar nog? Ook de kunstenaars zelf kunnen de films niet eens op hun site vertonen.”

Rechtenkwestie wellicht? Oerconservatieve creatieven willen $$$ als zulks ongebreideld aangeboden wordt?

advertentie(s)

Ga kijken, WLA geeft tekst en uitleg en heeft 20 Hollandse Meesters op een rijtje gezet:

welikeart.nl/2012/10/18/bekijk-de-hollandse-meesters-online/

En voor ik het vergeet, de link waar het allemaal over gaat, de projectlink:

hollandsemeesters.info

Ook met piepkleine atelierfototjes, alsof ze bang zijn iets te delen.

Allemaal met publiek geld geproduceerd en dan vooralsnog onbeholpen ontsloten, doodzonde.

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. Rechtenkwestie, veronderstel ik inderdaad … Enige remedie = kunstenaars en filmmakers verplichten om publiek gefinancierde projecten onder Creative Commonslicenties uit te brengen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*