About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

10 Comments

 1. En zoals te doen gebruikelijk heeft bijna niemand van de kandidaten een werkende website. Opvallend hoe onzichtbaar Nederlandse kunstcritici zijn op het internet (alle ter zake doende Nederlandse kunstblogs worden door kunstenaars gemaakt).

 2. @NP, vind het sowieso sneu dat internetkritiek in nogal beangstigende kaders wordt gepropt die totaal niet passen bij internet als medium.
  Daarbij, het klinkt mij allemaal verdacht veel het subsidie verstrekken aan de kolenboer omdat er toch geen markt voor is, wie wil er nog kolen? Het is beter geweest geld te steken in innovatie. Waarom heeft Trendbeheer in zijn 5 jaar nog geen fatsoenlijke prijs gekregen voor de moeite en energie die daar inzit voor de Nederlandse kunstwereld op het web?!

 3. Nou dat zijn mooie woorden Niek, dank. Met een Fatsoenlijke Prijs mag je komen aanbellen. [emoticon] Doe ik misschien wel open.

  Mbt je kritiek – wie wil er nog kolen? – het komt welliswaar uit de subsidiemolen maar is bedoeld als aanjager. Handen uit de mouwen er ligt €€€ voor de winnaar. Dat het allemaal wat brak en tuttig uitpakt – we zouden het allemaal moeten kunnen lezen, online met de rut – heeft vooral met onhandigheid te maken.

  Mbt Niels – niemand heeft een website – dat klopt niet (helemaal) Roos van de Lint heeft 27 tweets. Floris Solleveld staat in mijn to read list met http://florisotto.blogspot.nl/ (kwam dat niet al eens langs in de kolommen?) en Lieke Wijnia zit op linkedin. (Jeuj!)

  Anyways note to self niet zo zuur: afdeling internetkritiek is met volle urls aanwezig te weten http://mariekeladru.nl/ http://www.suzannevanrossenberg.nl/ en http://www.evadevalk.com/ erm nu ja die laatste zit gelukkig ook oplinkedin.

  Afdeling recensie heb ik verder niet opgegoogeld; dat hoort nou juist op de prijs van kunstkritiek website: niet alleen nomineren maar ook podium bieden. Context. Links. Verdieping. “De prijs plaatst hen [jonge kunstcritici] in de schijnwerpers en biedt hen kansen zich te profileren op een breder platform.” Yeah right maar dan niet alleen die kreet optypen.

  En natuurlijk stukken.

  Genomineerde stukken zouden wellicht prima hier de revu kunnen passeren.

 4. voor broodschrijvers oude stijl is een website het gratis weggeven van hun schone proza. dat is louter weggelegd voor de ware amateur.

 5. Als ik ritalin neem vind ik alles best. Hoe kan ik dan kritisch naar dingen kijken, hm?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*