Artists in the World – Never Ending Art Trip – New York

23 oktober, een week voor de orkaan Sandy, heeft André Smits in New York alle foto’s en tekeningen getoond die hij de afgelopen 2 jaar in deze stad heeft gemaakt. Hij bezocht zo’n 160 ateliers.

Het bier staat klaar,

de Nederlandse kunstenaar/DJ Marvin Piqué draait… dus laat de genodigden maar komen!

Iedereen die gefotografeerd is, is uitgenodigd en voor de gelegenheid heeft André een mooie wandschildering gemaakt. De ruimte is geweldig, een mooie loft in Gowanus, een hippe wijk in Brooklyn met veel ateliers en andere creatieve bedrijven.

Dit geweldige fotoproject houdt André inmiddels al 4 jaar bezig en niet voor niks, je raakt niet uitgekeken, elke keer ontdek je weer nieuwe details.

    Anouk Kruithof

Smits fotografeert kunstenaars en kunstprofessionals altijd met de rug naar de camera in hun natuurlijke werkomgeving.

Zijn eigengemaakte regel is dat de kunstenaars altijd via via moeten komen. Met inmiddels zo veel contacten is er geen houden meer aan en wordt het alleen maar leuker en interessanter. Het is een verslaving geworden die hij niet meer wil en kan stoppen. Een historisch beeldarchief in wording.

Ray Smith

Robert Kloos

De tekeningen zijn in het hele project ook niet weg te denken, het zijn vodjes waar hij zijn agenda op bijhoudt. Waar hij in de tussenuurtjes, wachtend op de trein of het volgende bezoek, geweldig mooie tekeningen van maakt.

    André a la André

Wanneer André in New York is heb ik altijd de eer om met hem tripjes te mogen maken naar kunstenaars of galeries. Voor deze speciale gelegenheid een klein inkijkje in het reilen en zeilen van de werkzaamheden die André zichzelf heeft opgedragen.

Het atelier van Daan Padmos in Cordtland, waar hij zijn grote imposante ijzeren monumentale sculpturen maakt.

André aan het werk.

Daan Padmos à la André.

Daan Padmos eindresultaat.

In New York zijn we bij de ateliers van Liselot van der Heijden en Gary Petersen langsgegaan. Beiden bij de Elizabeth Foundation of the Arts in Hells Kitchen of tegenwoordig ook wel Chelsea Noord.

Gary Petersen à la André.

Gary Petersen eindresultaat.

Lieselot van der Heiden à la André.

Lieselot van der Heiden eindresultaat.

Het was een mooie avond met bijzondere mensen. Aan het einde van de avond mocht iedereen zijn eigen foto mee naar huis nemen, met handtekening als je erom vroeg!

    André genietend van een welverdiend lekker biertje.

Inmiddels heeft er ook een tentoonstelling plaatsgevonden in Vlissingen met veel meer van zijn foto’s, ik ben erg benieuwd naar dat verslag!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*