Droste Effect @ Nieuwe Vide

    Samensteller van de tentoonstelling Jaring Dürst Britt lijkt er verdacht goed op gekleed – met twee van de drie gratis werken van Stephan van den Burg in de hand. (Foto Mark Weemen)

Een breed amalgaam aan kunst vol verwijzing, zelfverwijzing en verdubbeling. Echt werk, kopietjes van echt werk, tekeningen van echt werk, één trompe-l’oeil van net echt werk en een kwaliteitsvideo op de breed ingezette tentoonstelling Droste Effect in Nieuwe Vide.

nieuwevide.nl/content_new/tentoonstelling_overzicht.php?id_t=202

Ik doe zelf mee en het is daarom misschien niet kies te stellen dat de tentoonstelling beter was geworden met een of twee kunstenaars minder. Als ik dat zeg dan is dat uit welbegrepen eigenbelang: dan was er namelijk ruimte voor nog een werk van mijzelf.

Los van dat eigen werk eerst denk ik dat met iets meer ruimte de aanwezige werken meer ademen en beter tot hun recht zouden komen.

advertentie(s)

Mooie diverse samenstelling en verder geen gekniesoor: er is geweldig werk bijeengebracht en fantastisch dat ik de complete procentenserie als zodanig heb mogen en kunnen hangen.

Mariamaria.

Kuno Grommers geënsceneerde fotografie: gefotografeerde 3D decors in zijn atelier worden abstracte schilderkunst gelijkend.

Stephan van den Burg met een hoeveelheid kruisverwijzingen om koud van te worden. Zoals bij hem gebruikelijk prachtig tekenwerk bijeengebracht in een gedetailleerde installatie.

Johan Nieuwenhuize met de complete serie Profile Pictures. Zelfportretten gespiegeld in kunstwerken, waaronder Anish Kapoor, Ger van Elk, James Turrel, Germaine Kruip.

Jochen Mühlenbrink. Eigenlijk het enige werk dat alleen zichzelf is. De zon schijnt net echt op net echt geschilderd tape op net echt geschilderd karton.

Video van vrouw voor haar eigen fotobehang.

Mark Overeem

Mariamaria identiek gepositioneerd op verschillende plek.

Een deel van de 99 portretten van Puck Verkade geschilderd door bezoekers tijdens haar Heden Hier residentie. (Foto Jaring Dürst Britt)

Must see video van Puck Verkade: drieledig verslag van haar deelname aan De Nieuwe Rembrandt. Alleen al hierom komt u naar Nieuwe Vide.

Jeroen Bosch (Foto HS)

Nog tot 30-12

nieuwevide.nl/content_new/tentoonstelling_overzicht.php?id_t=202

(Niet mede mogelijk gemaakt door Droste. De oude fabriek zit om de hoek. Ze zouden alsnog kunnen instappen met chocolademelk en geld.)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*