Upcoming: 10 dagen Kunstvlaai

Ooit begonnen als redelijk alternatief naast de al te beurse KunstRAI is de Kunstvlaai uitgegroeid tot begrip. Met de RAI dood getooid met wat sleetse naam wordt dit jaar dankbaar gebruik gemaakt van dragende titel INexactlyTHIS, helemaal artistiek gefont als van nu.

De Kunstvlaai is hèt ‘festival of Independents’ van de lage landen. Independent means onafhankelijk. Onafhankelijk van wat? Van markt? Van Politiek of poltiek? Van overheid? Van subsidie? Van Valdispert en zetpillen?

Het betekent vast niet onafhankelijk van subsidie en overheid. Eerder dat er niets te koop is. Independent als in onafhankelijk van de markt en komersie. Het is de modus operandi van tig jaren hedendaagse kunst van nu en die zul je er treffen.

Voor een deel research based practises vrees ik en saaie filmpjes. Maar ook en vooral teveel om op te noemen: het is fucking huge en met meer dan zeventig kunstenaarsinitiatieven onder één dak verplichte kost.

Met zoveel kunstenaarsinitiatieven onder een dak is het mij niet gelukt ook maar een begin te maken met in kaart brengen van het enorme aanbod. Veel oude bekenden: 1646, Roodkapje, Nest, Kees Koomen, Simon Kentgens/Piet Mondriaan, W139, Baracca, De Fabriek, De Servicegarage, Extrapool, Hotelmariakapel, Nieuwe Vide, NP3, Onomatopee, Worm etc. Maar wat te zeggen van -voor mij- onbekendere initiatieven: Wild C (blijkt partnership MU, KOP, Kunstpodium T en meer dus zo onbekend is dat ook weer niet) After the Butcher, Partizaning, Red Shoes, Some Shoes, Rong Wrong, San Serrfife, Kus, Goleb en Blind Painters Foundation. Teveel om op te noemen.

Het is groots. Er is veel. De sfeer is fantastisch. Te vrezen valt voor een hoogtepunt van het jaar.

De komende tien dagen hier een voortdurend verslag vanaf de werkvloer. (Althans – als ik het internet daar aan de praat krijg.) Trendbeheer zit bij binnenkomst rechts trap op einde van de gang. U komt buurten.

Vrijdagmiddag drie uur opent de Kunstvlaai. Geen pre-VIP-view, open for all allemaal tegelijk. Pers is al geweest toen er niks te zien viel.

En geen gedoe met uitnodigingen en speciale kaartjes en nog specialere kaartjes: u koopt gewoon uw eigen toegang vanaf 8,50 vanaf onderstaand adres of gewoon aan de deur voor iets meer.

shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/X536X4XP/language/en

Opbouwpics:

Geweigerd. Gewogen en te licht bevonden. Kon gelijk terug naar Odilapeel.

Met een Festival der Onafhankelijken around de corner krijgt de ganze buurt een opfrisbeurt. Het moet wel een beetje spic en span wil men de hipheid van die oude school overerven. Heel Amsterdam Zuid knapt er van op. Naar verluid is de Kunstvlaai speciaal naar het advocaten- en bankiersgetto Zuidas gehaald om de ingekukelde vastgoedmarkt wat op te beuren.

Waar? NouPERCIESdaar. INexactlyTHIS.

Post plaklettert de e.

Post plaklettert de form.

(Trendbeheer zit hier achter. Als u aan komt lopen weet u waar u wezen moet.)

De plasbakken van Marissa Duchamp moeten alleen nog even gekuist worden.

Erectieroom om de hoek.

Men schenkt er Fanta frisch met siepel. (Prik.)

Het woensdagavond doorschilderteam.

Elders kiest men voor groen, de kleur van het avontuur.

Had ik al verteld dat het fucking huge is? Met vleugel na vleugel nog een verdiep en/of een verrassing.

Doen is gaan komen en volg de updates alhier.

kunstvlaai.nl/2012

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. Beste JEROENBOSCH, jij hebt in ieder geval geen FANTASIEPIL meer nodig; ERECTIEROOM, hoe kom je er op?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*