About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. ik hoop van harte dat de vakbonden eindelijk ook eens daadkrachtig optreden. dat zij eindelijk dat gaan doen, waarvoor hun leden hun lidmaatschap voor betalen. dat zij eindelijk meer doen, dan loze beloftes doen, mooie praatjes houden en af en toe en discussie te organiseren.
  het wordt ook wel eens tijd! want de afgelopen twee jaar zijn zij belachelijk stil gebleven! waar waren FNV en BBK in de tijden dat dermate grootschalige bezuinigingen doorgevoerd werden?
  ik zag ze in ieder geval niet.

  daarom zie ik ook hun voornemen om onderzoek te doen naar de koopkracht van zzp-ers eerder met gemengde gevoelens. ik hoop van harte, dat zij dit ook waar gaan maken. maar vrees op basis van ervaring dat het weer slechts bij een loze belofte blijft.

 2. Ik snap het verwijt, we waren wel degelijk betrokken, denk aan de manifestatie op het Malieveld en de TV-uitzending Nederland schreeuwt om Cultuur, de rechtzaak tegen de Staat over de afschaffing WWIK. Alleen waren wij misschien niet zo zichtbaar als organisatie. Dat was ook een keuze, beter dat de kunstenaars zelf het gezicht vormen, dan dat de bonden zich als organisatie profileren.

 3. FNV Kiem heeft een paar duizend betalende leden waaronder heel veel kunstenaars.
  Jullie hebben per definitie de man/vrouwkracht en de middelen om heel eenvoudig ook de lobby naar o.a. Tweede Kamer voor de beeldende kunst op te zetten. De podiumkunsten vertegenwoordigen zich al heel goed. Vandaar dat de podiumkunsten nadrukkelijk genoemd worden in het regeer-akkoord en wederom geen woord over de beeldende kunsten. O.a. Anne en ik hebben e.e.a. gedaan in de afgelopen twee jaar, maar wij zijn zelf veels te druk met ons eigen werk om zoiets op te kunnen zetten. Er is niemand die verder dit op zich wil en kan nemen. Hoe voor de hand liggend is het nu dat FNV Kiem zoiets simpels op poten zou zetten. Simpel, omdat het heel duidelijk is wat er moet gebeuren. Want wie gaat er momenteel bij politici langs voor de makers van de beeldende kunst. Bij mijn weten al jaren helemaal niemand. Als er dan gelobbied wordt worden we ondergesneeuwd door de podiumkunsten.
  Jullie hebben betaald personeel, een kantoor, etc. Doe dat dan eens!

 4. peter. dat lijkt mij een eerder absurde keuze. de kunstenaars het gezicht laten vormen. kunstenaars zijn lid van een vakbond, zodat die hun kan vertegenwoordigen.
  in plaats daarvan kiest de vakbond ervoor om het maar de kunstenaars te laten doen?
  excuseer!
  dit slaat nergens op.

  ik zat bij portefeuillehouders cultuur van politieke partijen in den haag en moest soms het basis-verdienmodel van de beeldende kunstenaar uit leggen. zij hadden nog niet eens ervan gehoord dat er zo iets als het Fonds BKVB bestaat. laat staan dat zij wisten dat dit gefuseerd was.
  hoe kan het, dat zij dermate weinig van de situatie van de beeldende kunstenaar weten? waar zijn de vakbonden? waarom lichten de vakbonden de politici niet in?

  pas als politici inzicht hebben in de situatie van de beeldende kunstenaar, pas dan kunnen zij ook beslissingen nemen, die op een constructieve manier iets aan de situatie van de beeldende kunstenaar bijdragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*