Een poging tot nieuwe vriendelijkheid @ Vrije Academie/Gemak

Een poging tot nieuwe vriendelijkheid @ Vrije Academie/Gemak

Tijd weer voor de jaarlijkse pre-eindexamens van de KABK. Deze keer in de Vrije Academie/Gemak. Samengesteld door Ad de Jong en gepresenteerd als totaalinstallatie. Alle muren zijn op maat gekleurd en de losse werken worden niet lastig gevallen met individuele naamkaartjes.

Grote voordeel van deze aanpak is een tentoonstelling waar de energie vanaf spat (net als bij De Jongs Fat Form van afgelopen zomer), minpunt is dat je als aanstormend eindexamenstudent wel heel erg ondersneeuwt in het grote geheel.

T/m 19 december a.s. (elke dag tot 19:00 dus alle tijd)

Eenpoging.nl

Gemak_2012_KABK_02

Met het tentoonstelingsplattegrondje in de hand hieronder een poging tot namen en rugnummers. Foutmeldingen gaarne in de comments.

Gemak_2012_KABK_03

Victor Yudaev

Gemak_2012_KABK_04

Victor Yudaev

Gemak_2012_KABK_05

Sara Koning

Gemak_2012_KABK_06

Gemak_2012_KABK_07

Paul de Jong (links) en Ay Kato.

Gemak_2012_KABK_08

Vincent Both

Gemak_2012_KABK_09

Lies de Rooij

Gemak_2012_KABK_10

Tiina Nissinen

Gemak_2012_KABK_11

Britt van Eijk

Gemak_2012_KABK_12

Gemak_2012_KABK_13

Catinka Kersten

Gemak_2012_KABK_14

Marthe Venema (bed) en Tibor Koek.

Gemak_2012_KABK_15

Malyssa ten Hove

Gemak_2012_KABK_16

De sculptuur in kwestie.

Gemak_2012_KABK_17

Alican Şahinler en Yara Francken.

Gemak_2012_KABK_18

Gemak_2012_KABK_19

Gemak_2012_KABK_20

Geen touw aan vast te knopen maar wel heel erg gaaf, zeven schilders en beeldhouwers op krap tien vierkante meter, gaat dat zien!

Gemak_2012_KABK_21

Yair Callender

Gemak_2012_KABK_22

T/m 19 december a.s.

Eenpoging.nl

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

8 Comments

 1. Hallo trendbeheer
  De gekleurde stokken zijn van Lies de Rooij (ipv Sandra).
  Bedankt!
  Groetjes Lies!

 2. Voor het eerst (beroepsdeformatie) heb ik de neiging kunnen onderdrukken om een plattegrond te pakken en tóch te zoeken naar de namen, rugnummers en titels. Ik zie dat als een enorme verdienste van dit project.
  Het minpunt dat Niels signaleert, namelijk dat je als “aanstormend eindexamenstudent” (wat is dat, trouwens?) wel heel erg ondersneeuwt in het geheel, vind ik maar heel relatief.
  Allereerst omdat co-operatie, alliantie, samenwerking, collectief, co-creatie en andere actuele buzzwords aangeven waar het in deze tijd om gaat; hoe we de toekomst tegemoet zullen moeten treden. Ik denk dat Ad de Jong dat op een heel integere wijze ver heeft doorgevoerd in dit project.
  En ten tweede omdat er over enkele maanden een eindexamenpresentatie van dezelfde kunstenaars zal zijn waar haarfijn duidelijk wordt wat van wie is.
  Deze presentatie heeft alleen maar een uitzonderlijke appetite gewekt.
  Complimenten aan iedereen die hier bij betrokken is!!

 3. Niet mee eens, ik vind het een tombola waar het tentoonstellingsconcept alle inhoudelijkheid van de individuele werken overneemt. Zoals je zegt: het mantra van de coöperatie, netwerking community, opgaan in, procesmatig etc., is de overall idee waarin elk werk nu gekleurd is. Hulde aan de aanstormer die zich hierbuiten heeft weten te houden. Zijn ze er? Die mogen zich bij mij melden. Vreselijke veegverf overigens.

 4. @van Rooslmalen/EvdL: ik zou er maar niet zo trots op zijn dat je niet weet wat Niels bedoeld met “aanstormend eindexamenstudent”. En de conclusie trekken dat “aanstormend eindexamenstudent wel heel erg ondersneeuwt in het geheel” een relatieve opmerking is, is ook weer relatief.
  Maar de kers op de taart plant u met actuele buzzwords zoals ‘Collectief’ en ‘Alliantie’ en uw aangeven dat het daar om gaat in deze tijd. Als u dat zo specifiek vindt van deze tijd heeft u de afgelopen decennia niet opgelet want het stroomt over van kunstenaarscollectieven die alles leuk samen doen.
  Lekker veilig als je weet wat iedereen leuk vindt en op de wenken van bepaalde Haagse instituten “kunst” staat te poepen. Bovendien vind ik dat Den Haag maar eens moet ophouden met het applaudisseren van kunstenaars die zich afvragen: ‘Wat is een kunstenaar? Wat eet ik vanavond? Wat is een atelier? Wat is een residentie in het buitenland?’ Om daar vervolgens werk van te maken door te documenteren dat ze geen flauw benul hebben van wat ze aan het doen zijn.
  Ik ga met Segbars mee: Hulde aan de aanstormer die zich hierbuiten heeft weten te houden!

 5. Ter verduidelijking: FATFORM is geen project van Ad de Jong. Een van de tentoonstellingen die afgelopen zomer gehouden werd bij FATFORM was deels gecureerd door Ad de Jong… Zie voor alle andere projecten/tentoonstellingen en activiteiten van FATFORM van de afgelopen 3 jaar http://www.fatform.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*