Geen opbouwfoto’s Material World @ Nest

Ik ben die opbouwseries een beetje zat. Je ziet half werk en schillen en dozen, waar het vaak al lastig genoeg is te beoordelen wat het werk is en wat de schillen en de dozen.

Jammer want wat ik zag van Material World in opbouw was zeer veelbelovend: prachtig, glanzend en glimmend werk helemaal van nu van Trisha Donnelly, Rubén Grilo, David Jablonowski, Magali Reus, Anne de Vries en Martin Westwood. Waarom het zeer de moeite is moet nog blijken, ik heb alle vertrouwen in de selectie kunstenaars en wat ik her en der verspreid zag liggen en staan maakt meer dan nieuwsgierig naar het eindresultaat. Dan is alles netjes en opgeruimd en afgestoft – misschien is dat juist ook wel weer jammer.

Check die kwoot:

“Sculpturen die de materiële en immateriële aspecten van iPhone chic reflecteren.”

Een must see die – wed ik – heel wat serieuze aandacht zal gaan trekken. Misschien komt de subsidiebode zelfs langs.

Enfin toch wat kieks dan weet u waar ik het over heb:

reus

Magali Reus

nest

David Jablonowski

Martin-Westwood

Martin Westwood.

Trisha-Donnelly

Martin Westwood

Material World opent morgen zaterdag 26 januari in Nest waar Hey You! – Jack Segbars doet Marijn van Kreij and Nickel van Duijvenboden – in 1646 vanavond vrijdag 25 januari opent. Ook al een must see. (Geen beeld.) Daar zal over nagedacht zijn maar ik vind het knap onhandig – gesteld dat het leuk is om naar een opening te komen. De rest van de maand komt er niemand en heb je het werk voor je alleen.

Performative-presentations-by-Emilio-Moreno-Eva-Olthof-informal-strategies

In ieder geval: van beiden volgt later een beeldverslag/impressie. Vanavond iffr en morgen onenighter oftewel ALLEEN DIE AVOND in Het Wilde Weten: “Performative presentations by Emilio Moreno, Eva Olthof & informal strategies”

hetwildeweten.nl/2013/26-01-2013-cancelled-out-by-noises-and-whispers/

About Jeroen Bosch 4734 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*