Orban Space: Luc Deleu – T.O.P. office @ Stroom

Luc-Deleu-Stroom

    Schaalmodel van de stroomtentoon

Vier decennia van voorstellen en adviezen voor de openbare ruimte op schaal van de wereld van Luc Deleu.

Han Ceelen, journalist De Morgen: ‘Na jaren stilte is hij terug met een kanjer van een tentoonstelling en een boek. Eindelijk eerherstel voor een realistisch utopist.’ (Link) Lees het artikel en de (gratis) publicatie van Stroom voor meer achtergronden bij wat anders vitrines en modellen blijven. Althans – ik kende Luc Deleu alleen van containerstapelingen, minder als utopisch architect en visionair stedebouwer.

Op de tentoonstelling van Stroom schaalmodellen en een breed overzicht van grote gebaren door de decennia heen.

stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=8706903

advertentie(s)

Een sfeerimpressie/beeldverslag in twaalf fragmenten:

Luc-Deleu-Stroom2

Luc-Deleu-Stroom3

Vliegdekschepen als varende campus voor de Universiteit Antwerpen.

Luc-Deleu-Stroom4

Luc-Deleu-Stroom5

Het containerkantoor in Park Middelheim.

Luc-Deleu-Stroom6

TGV over Brussel

Luc-Deleu-Stroom8

Luc-Deleu-Stroom7

Luc-Deleu-Stroom9

VIPcity – een mijl zeebebouwing

Luc-Deleu-Stroom11

Luc-Deleu-Stroom10

Het is lastig in te schatten hoe deze tentoon het beste te benaderen. Losse artefacten zeggen net te weinig. Alles staat voor of komt voort uit vaak grootse plannen en bewegingen. Van wereldreizen tot stedebouwkundige en architectonische ingrepen: achtergrondkennis is vereist en die wordt meegeleverd in de publicaties, in een gratis tentoonstellingscovering op miniatuurformaat en groots in een aan te schaffen publicatie. Eenmaal lezend worden de artefacten weer wat illustratief. Gezeur in de marge: het is een architectuurtentoonstelling, niet beeldende kunst pur sang.

Nog tot 24 maart – en dan op pad naar ExtraCity Antwerpen.

stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=8706903

About Jeroen Bosch 4713 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*