About [Redactie] 8890 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

5 Comments

 1. Wat nou, meer buitenlanders naar Nederland halen?! Laat ze eerst maar eens de stad aantrekkelijker maken voor nederlandse kunstenaars. Beetje geld uitgeven voor Ai en Anish terwijl de helft van de sector ligt te creperen? Eigen topkunstenaars eerst!

 2. Idioot plan. Top-kunstenaars en top-instituten worden door Rutte 1 en nu dus door Rutte2 al gepampert en uit de wind gehouden, terwijl de talentontwikkeling en de mogelijkheden voor beginnende kunstenaars grotendeels om zeep wordt geholpen.
  Als je dan toch een beter kunstklimaat, ook voor buitenlandse kunstenaars wil scheppen, haal dan de huren omlaag en schrijf eindelijk eens af op gebouwen en grond die nu leeg staat. Berlijn is vooral booming domweg omdat de huren laag zijn en het leven goedkoop.

 3. Huur reeel laag lijkt me basisvoorwaarde voor elke kunststadpotentie. Binnen- en buitenlands, top- of talentontwik. (Leven wordt op den duur vanzelf goedkoper in tijden van crisis heer Rob V maar wat schiet je er mee op: betaalknaken zijn dan ook snel zoek.)

  Wat van ver komt is lekker is al langer de waan van de dag. Dat heet (Amsterdamse) beleidsbestendiging. Dat is een keuze, zou de mij ne niet zijn, vooral ook door de kwalificatie ‘topkunstenaar’. Wat is dat? Wie is dat? Iemand die die lage huren eigenlijk niet hoeft te betalen?

 4. Artikel geeft (tussen de regels door) goed weer hoe er vanuit politiek oogpunt over kunst gedacht wordt namelijk; het telt niet mee tenzij je je er als stad mee kan profileren.
  Maar hoe krijg je die buitenlandse ‘topkunstenaars’ naar een land met een cultureel-vijandig klimaat? Juist, men doet dat door het opentrekken van een zak geld.
  En dan het zinnetje ‘Het zou doodzonde zijn als door ruimtegebrek creatief toptalent kiest voor steden als Berlijn en Rotterdam.’ Mijn lieve God, meiske toch… Dit gebeurt al jaren en wordt op bepaalde (vooraanstaande) academies zelf aangeraden.

  @JB ‘topkunstenaar’. Wat is dat? Wie is dat?

  Nou JB, dat is er in ieder geval een die, het liefst op korte termijn, geld in het laadje brengt. Het liefst eentje met een lekker bekkende, ronkende naam. En is ie afkomstig uit een land waar veel over gesproken wordt dan is dat natuurlijk een bonus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*