Genomineerden MK Award

Genomineerden MK Award

Melanie Bonajo, Loek Grootjans en Jan Maarten Voskuil zijn genomineerd voor MK Award 2013 – Art Rotterdam 2013

MKaward.nl

De prijs is voor “een kunstenaar die naast zijn of haar eigen werk overtuigend en inventief blijk geeft van een scherp oog voor, en een prikkelende stellingname in het discours over eigentijdse kunst. Dit los van leeftijd of beeldende discipline. Eind 2012 waren 15 kandidaten gescout door conservatoren van acht regionale Nederlandse musea voor eigentijdse kunst.”

De prijs bestaat uit € 5.000 plus een tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam.

Na het overlijden van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo is de MK Award in het leven geroepen. Uit de nalatenschap van Emmo en Karmin na veilingrondes en vorig jaar een verkooptentoonstelling in Re:Rotterdam is er kapitaal vergaard waarmee de uitreiking van de MK Award voor de komende jaren is verzekerd.

De genomineerden:

melaniebonajoyourkarmaisleaking_v2

melaniebonajo.com

loekgrootjans.com/

Dynamic-Monochrome,-Green,-2012,-acryl-op-linnen,-ca-140x130x20cm_JAN-MAARTEN-VOSKUIL

janmaartenvoskuil.nl/

In maart bepaalt de jury de uiteindelijke winnaar van de MK Award 2013. Diens naam, de data van de prijsuitreiking, en van de tentoonstelling in Kunsthal Rotterdam worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

MKaward.nl

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*