Art Rotterdam Projections

projections

Video werkt niet op een beurs. Benauwde warme stoffige dichtgetimmerde hokjes leveren vooral ademnood, flatscreen aan de wand geschroefd is minder dan youtube. Een verademing is Art Rotterdam Projections in Las Palmas, een wezenlijke en relevante uitbreiding van Art Rotterdam en must see/visit en neem er de tijd voor.

artrotterdam.com/users/128/content/Home/Projections.html

opdebeeck

    Toeschouwers premiere Hans Op de Beeck ‘Parade’

Zo’n negentien reuzeprojecties in 1200 m2 grootse loods bieden een mooie selectie videokunst. Dat is veel en nog steeds geldt dat je eerder kort kennismaakt met een videowerk dan dat je vijftien minuten een loop uitzit. Maar hé dat doe je in een museum of galerie en dan één video en niet twintig.

Al helemaal niet te documenteren in het schemerduister. In geluid wordt voorzien met koptelefoons, er is geen sprake van kakafonie. Overal staan zachte bankjes.

Harm-Wierstra

‘Damaged goods’ Harm Weistra bij Joey Ramone

jan-van-de-pavert

‘Lounge’ Jan van de Pavert, Paul Andriesse

constantinescu

Rechts Family dinner, Stefan Constantinescu, Galerie Anita Beckers

Matthew-Lutz-Kino

Aanraders onder meer: Matthew Lutz-Kinoy, Galerie van Gelder (boven rechts), Meiro Koizumi, Defect Vision, Annet Gelink (eerder te zien geweest in de galerie)

Aanwinst must see/do:

artrotterdam.com/users/128/content/Home/Projections.html

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Zet een schoorsteen met bocht op een videohok en de hete, stinkende lucht ontsnapt.

  2. Deze videobeurs kun je zonder pauze in 283 minuten bezoeken en alles zien. Het is een zeer prettige omgeving om dat te doen, zelf ben ik er meerdere Dagen en dat is fijn. Als er 10 van deze beurzen waren bezocht ik ze allemaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*