About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

15 Comments

 1. it is vital for anyone studying any type of visually interesting artefact, to understand that the more often one looks at an object, the more connections will be made between neurons in the brain to help one to see it. In his article ‘Neuroarthistory: Making More Sense of Art’ John Onians teaches us that the networks so formed will give us a preference for looking at configurations that share the properties of that artefact-type. Moreover, information gathered from the sense of sight is collated with any available from the senses of touch, hearing and smell when it first arrives and these correlations become part of our memory; so that if we experience the same object more than once the sensory associations established earlier are liable to be recalled. We have to understand that each viewer sees a work of art differently because they have different neural resources built up by different experiences.

 2. nee zo’n recensie getuigt van overmatig inzicht en een goede smaak, of is het ironisch? zelfs dan genant

 3. Misschien is het wel een opsteker.Geloof mij nou, er is niets beters als het niet hebben van..

 4. Goed stuk, geeft volgens mij het huidige dilemma aan van het kapitalisme/democratie, waarin iedereen recht heeft op een eigen mening, smaak. Voor iedereen wat wils. De mening van de professional is daarbij eerder verdacht. De broodnodige kennis, inzicht is niet meer nodig, of anders snel te verkrijgen via google en geld bepaald de kwaliteit.

 5. fijn stuk. Dapper wel, maar een ding snap ik niet, want die Blaudzun maakt toch ook gewoon hele makkelijke muziek?

 6. Ik vind het leuk dat ze het over broodkruimels heeft. Dat onderwerp wordt mijns inzien te weinig op de kaart danwel kunstblogs gezet.

 7. arrogantie
  1)aanmatigende verwaandheid 2) air 3) egotisme 4) eigenwaan
  5) eigendunk 6) hooghartigheid. 7) hoogmoed 8) ijdelheid 9) laatdunkendheid 10) onbescheidenheid 12) verwaanheid 13) zelfgenoegzaamheid 14) zelfingenomenheid
  http://www.mijnwoordenboek.nl

 8. @ss idd beter geen street credibility. Misschien is ze gewoon een poezenmens. Verklaart ook meteen de rest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*