Fotoshoot Daan Samson @ Stedelijk Museum Zwolle

samson

Daan Samson is gestopt met plat provoceren. Naar eigen zeggen zal de kunstenaar zich vanaf heden toeleggen op de productie van meer levensbeschouwelijk getinte kunstwerken. Een treffend voorbeeld is het event dat hij onlangs (tezamen met
fotograaf Jeronimus van Pelt) in de regentenkeuken van het Stedelijk Museum Zwolle liet plaatsvinden.

“De term ‘meiden’ is met veel plezier in het persbericht gespateld. Dat woord kwam destijds meegespoeld met de tweede feministische golf. Je zou verwachten dat het tegenwoordig géén smaak meer heeft. Het is daarom fijn wanneer er tóch recensenten zijn die zo’n vruchtje in het baksel zien zitten.”

Hier het Zwolse persbericht. Daar een bespiegeling op die tekst. En op deze plek het eerste interview met de nieuwbakken cultuurfilosoof.

Het uiteindelijke fotokunstwerk is vanaf 20 maart t/m 5 mei te zien in het Stedelijk Museum Zwolle.

Trailer na de klik:

Aanvulling:
Op 22-03-2013 is het uiteindelijke fotowerk toegevoegd aan de expositie Pronken in het Stedelijk Museum Zwolle.
(Opklikken voor het volledige kunstwerk)

StedelijkMuseumZwolle

De tentoonstelling ‘Pronken’ is zien t/m 5 mei.

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*