ArtFacts.Net has indexed over 500,000 exhibitions

ArtFacts indexeert de hedendaagse kunstgeschiedenis

“It is very difficult to retrieve data from exhibitions prior 2000. The numbers of entries are getting lower and lower the deeper we strive into the past. At least you will find invitation cards for the decades between 1960 and 2000. However before the 1950s you often need to read correspondence.”

Een kleine 200 jaar aan tentoonstellingen in kaart gebracht. 500.000 in totaal, 468.949 daarvan vonden plaats in de afgelopen 23 jaar. Het illustreert vooral de rol van het Internet als aanjager en ontsluiter van de kunstwereld (het www werd in 1990 geschreven).

Artfacts.net/index.php/pageType/newsInfo/newsID/7309/lang/1

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*