Dove Real Beauty Sketches

zeep

Dove (zeep) gaat slim aan de haal met vrouwelijk zelfbeeld en laat een forensisch tekenaar op basis van eigen beschrijving “fijne lijntjes en kraaiepootjes, rimpels haast” en op basis van omschrijving door een wildvreemde “mooie aansprekende ogen” portretten tekenen.

Het draait allemaal om het woordje “Real” bij de Dove Beauty Sketches. Real wat machtig echt aan Dove kleeft, als zeep die je niet van je handen krijgt.

Het kaart een issue aan: 4% slechts van de vrouwen wereldwijd – telt Dove – vindt zich mooi.

dove.com/realbeautysketches

Een greep van twee uit acht, links de tekening op bais van de omschrijving van de vrouw zelf, rechts die op basis van een vreemde, eronder screendump geportretteerde.

florence23

florence22

youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u-pyb7Z0NZU#!

kela22

kela

youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wiTltdxfNjg

Bekijk ze allemaal:

dove.com/realbeautysketches

De campagne op zich is weer briljant, zeep wast zich in maatschappelijke beeldvorming schuimend schoon, sommige reacties bij het ‘experiment’ zijn interessant.

Het is duizend maal zo invloedrijk als een kunstproject, wat het op zich had kunnen zijn, de instagrammatica uit de gelik(e)te video’s gewassen.

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*