About [Redactie] 8891 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

12 Comments

 1. Toe maar das van open doek gevallen in no time – verrassend en hoe nu verder?! Dat is toch Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk), SMART Project Space (SPS) en VH MV (Voorheen MonteVideo) tezaam het schip in.
  Surseance niet verwacht, net nog Nicoline van Harskamp daar gezien.
  Hmmm: “Helaas zal vanaf 2013, zoals het er nu uitziet, in Amsterdam maar één presentatie-instelling worden gesubsidieerd door OCW en kan daarom NASA niet worden ondersteund.”
  http://nimk.nl/nl/nimk-smart-project-space-en-vh-mv-in-de-toekomst

 2. Ja bizar – ben vooral benieuwd hoe of wat, is bij de fusies toch ook wel geld in/mee gegaan? Surseance is van 15-5 als we het moeten geloven. Zijn al bekant een week verder.

 3. Zonde. Een mooi gebouw, maar wel een weerbarstige plek. De instellingen gaan nu bij bosjes vallen. Intrekken bij De Appel? Dat eindigt inderdaad met een presentatie-instelling per grootstad. Onder het mom: inschikken en samenwerken. Diversiteit en experiment maar even doorschuiven naar het land van ooit?

 4. Ja weerbarstig maar ook met een bioscoop en een vreetschuur – zal allemaal apart in de boeken staan of nu juist niet, dat men elkaars molensteen is? Nog steeds nergens niets geen info nader gevonden overigens, doet men vlekkeloos naadloos doorstarten of zo dat niemand niets merkt hiervan, is het een boekhoudkundige truuk wellicht om fris de zomer in te gaan, wat schuldeisers afschudden danwel personeel en hop maar weer? IIg vreemd dat er nergens over bericht wordt. Algehele desinteresse, een nationaal who cares, draagvlak NUL?

 5. Metropolis M heeft het ook opgepikt: er is een bewindvoerder aangesteld die op doorstart studeert en de crediteuren komen 31 juli bijeen.

  NASA pas nog voorgedragen voor de Amsterdamprijs 2013: “De lijn is constant: kritisch, sociaal angehaucht, actueel, internationaal. (…) van samenbindende waarde voor het veld van kunstenaars (en ook nog generatie-breed). (…) Inhoudelijk, op papier, belooft het een mooie combinatie te worden, die twee instellingen bij elkaar.”

 6. “Uiteindelijk zijn zes presentatie-instellingen beloond door de rijksoverheid: in Amsterdam (De Appel), Rotterdam (Witte de With), Den Haag (Stroom), Utrecht (Bak), Eindhoven (MU) en Maastricht (Marres).”

  Het zou leuk voor Stroom zijn geweest als dit waar was.

 7. Nou – was toch ook in eersate instantie, alleen omdat er een kwartje aan eigen inkomsten mistte gong zulks in tweede instantie naar Noorderlicht. Alle eer voor Stroom. Maar niet de munten. Maar gaat hier mbt NASA over het principe: max 1 presentatieinstelling per stad.

 8. @EvdL
  Inderdaad is Stroom niet in de basisinfrastructuur opgenomen. Ik heb het hersteld. Bedankt.

  Feitelijk had Zijlstra Stroom wel op kunnen nemen. Het lijken regionale belangen om Noorderlicht op te nemen in de basisinfrastructuur. Tegenover het zuidelijke MU en Marres?

  Het blijft merkwaardig zoals Jeroen ook opmerkt dat NASA om formele redenen niet in de basisinfrastructuur is opgenomen. Ook nog eens aan de hand van een regeling die daartoe specifiek op instellingen en personen is geschreven. En tevens de actualiteit (fusies, kwaliteit vasthouden) van juni 2011 tot september 2012 mist omdat de regeling een voorbije situatie fixeert.

  Het lijkt alsof het objectieve regelgeving betreft, ware het niet dat de basis die het besluit uitmaakt subjectieve toetsing is. Bijvoorbeeld waarom zes presentatie-instellingen en geen acht of tien?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*