Experimental Jetset

Experimental Jetset, Whitney Museum

    Whitney Graphic Identity, 2013.

“..we hope that future designers, working with the graphic identity we developed for them, will be able to use this identity as a platform for their own authorship..”

Gisteren in gebruik genomen, de nieuwe vormgeving voor het Whitney Museum in New York (let op wanneer je naar beneden scrollt) ontworpen door Experimental Jetset uit Amsterdam.

Zoals wel vaker met nieuwe museumlogo’s is niet iedereen het ermee eens.

Voor een uitgebreide toelichting met voorbeelden en achtergronden:
Experimentaljetset.nl/archive/whitney-museum-identity

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Als je Experimental Jetset inhuurt voor je ontwerp weet je iig precies wat je krijgt. Ze doen al 15 jaar min of meer hetzelfde en wat ze doen, doen ze goed.

    De verantwoording voor het ontwerp is inderdaad wel totale onzin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*