Cecilia Jonsson @ V2

Cecilia Jonsson @ V2

Alleen dit weekend in het kader van De Wereld van het Witte de Withkwartier tijdens de Summer Sessions show in V2, het wonderschone Iron Ring Project van Cecilia Jonsson.

Een ring gegoten van 2 gram ijzer gewonnen uit 24 kilo gras. Een grassoort die als een van de weinige gewassen nog kan groeien in een door ijzerwinning zwaar vervuild gebied in Spanje. Het gras neemt voor een deel het ijzer uit de bodem op. Een vorm van heel erg langzame bodemsanering. Aan het eind van de zomer moet het gras dan wel worden gemaaid en opgeruimd omdat anders de boel in de herfst afsterft en weer wordt opgenomen in de bodem.

Jonsson is erin geslaagd het ijzer uit het gras te drogen-branden-smelten en er een ring van te maken. Een fascinerend proces waar ze ook smakelijk over kan vertellen.

U heeft nog t/m zondag 15 september.

Het hele maakproces van gras tot ring ziet u hier:
Ceciliajonsson.com/index.php?/inside/the-iron-ring-project-video/

Cecilia_Jonsson_02

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*