Tegen de Tariefwet @ MoMA tv

Louis Raemaekers

Design curator Juliet Kinchin duidt protestgrafiek van Louis Raemaekers. Lees die wiki, buitengewoon bijzonder, na zijn overlijden in 1956 schreef de New York Times onder andere:

“Het is gezegd dat Louis Raemaekers de enige privépersoon was, die een waarlijke en grote invloed heeft uitgeoefend op het verloop van de Eerste Wereldoorlog. Er waren een tiental mensen – keizers, koningen, staatslieden en legerleiders – die ontegenzeglijk het beleid vormden en de leiding hadden. Maar buiten die cirkel van grootheden, was Louis Raemaekers de enige man die, zonder titel of status – en zonder enige twijfel – het lot van de volkeren heeft bepaald.”

Youtu.be/MT4niL7TCLY (video na de klik)

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. Interessante link naar presentatie van Raemaekers’ werk in MomA. In november 2014 verschijnt een boek over Louis Raemaekers, gepresenteerd bij de opening van een tentoonstelling over zijn werk in het Limburgs Museum in Venlo. Hier zal vooral aandacht besteed worden aan zijn oorlogsprenten. Meer info op http://www.louisraemaekers.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*