Bas van den Hurk: stomtoevallig en onontkoombaar

oktober 2013 045

“Wanneer het algemene – dus dat wat onmiskenbaar aanwezig is, maar niettemin moeilijk te vatten – gestalte krijgt in het concrete en aanschouwelijke; dan is dat een moment van verzoening. Die verzoening is echter problematisch. Het algemene is in onze tijd verworden tot een ongekende abstractie. Hoe vind je daar een vorm voor? Toch is dat waar het voor mij in de kunst om draait. Aan de hand van wat ik hier noem, kan ik grenzen trekken.”

Precies. Ik bedoel maar. Lezen dus:

peternijenhuis.blogspot.nl/2013/10/bas-van-den-hurk-stomtoevallig-en_28.html

Noot:

1024

Solo in Hopstreet Gallery, opening zaterdag 2 november.

advertentie(s)

hopstreet.be

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*