EX-MÊKH Fuck Focus @ Buro Rotterdam

exmehjfuckfocus

  Ellen Rodenberg – Condition of comfort zones

De opening miste ik en de finnissage as zondag – excusez moi heren en dame, ik was er graag bij – ga ik ook missen. Gelukkig zag ik gister in alle eenzaamheid en niet gestoord door niemand een bijzonder fraaie EX-MÊKH in BuroRotterdam.

“Fuck Focus” is de titel erm ja maar waarom? Moet ik het verstaan als een oproep tot verwarring, klieren in de marge, is het gezelschap autofabrikant Ford beu? Of is Fuck Focus te verstaan als een just do it maar dan negatief geformuleerd?

Geen geknies: het is een prettige dwars-diverse topshow met samenhang van Maarten Schepers, Ellen Rodenberg en Kees Koomen. Ik was aangenaam verrast.

burorotterdam.nl

Een doorloop in tien snapshots:

kees-koomen

kees-koomen2

Kees Koomen The diaries.

kees-koomen3

Kees Koomen, Loneliness in a White Cube.

maartenscheepers

Maarten Schepers

ellenrodenberg

Ellen Rodenberg

maartenscheepers2

Maarten Schepers

ellenrodenberg2

ellenrodenberg3

Ellen Rodenberg

maartenscheeperskk7

Maarten Schepers

kees-koomen21

kees-koomen23

Kees Koomen

3

Maarten Schepers

ellenroodenbreg

ellenroodenbergll

Ellen Rodenberg

By far de beste EX-MÊKH die ik tot nu toe zag. Helemaal on focus, met van alle drie afzonderlijk fijn werk en een organisch geheel.

Er is veel te zien – veel meer dan bovenstaand – en de dwarsverbanden zijn fascinerend.

Kortom weest welkom op de afsluiting as zondag of stap als ik eerder binnen – zonder lust/last van ander volk.

burorotterdam.nl

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

10 Comments

 1. Dank je wel Jeroen. Zondag wordt het vast druk. En zeker met de te verwachte performances krijgt de tentoonstelling weer een aantal andere focuspunten en dus nieuwe verknopingen… Fuck! alweer een nieuwe Focus…
  ps. Maarten Schepers mag wel iets minder ee’s, kan dat?

 2. > Maarten Schepers mag wel iets minder ee’s, kan dat?

  Auw wat dom. Mijn kippigheid speelt me partner. Tikte het scheel over van de handout en verbaasde me er al over dat de tag Scheeeepers nog niet bestond. Immers al meerdere malen in deze kolommen langs geweest. Affijn is aangepast en verbeterd.

  performances, oei, zou je dat niet beter geheim houden, om het publiek niet op voorhand weg te jagen? [emoticon] Succes en plezier as zondag.

 3. Het kan aantrekken en afstoten, niets is zo onvoorspelbaar als publiek.
  En wat betreft je vraag waar Fuck Focus vandaan komt of opgevat moet worden. De Ford hebben we inderdaad ingeruild voor een Opel vivaro die ook wel onder de naam Renauld rondrijdt en mogelijk onder nog veel meer namen. En wat je andere associaties betreft…emoticon Peins,glimlach,geheimzinnig kijken. We hebben vooral enorme zin in werken en tonen. De titel genereerde ook bij ieder van ons andere associaties. Voor mij in ieder geval interessant genoeg om er een tentoonstelling op te maken.
  http://www.ellenrodenberg.nl/MEKH.htm
  Jammer dat je die performances niet kan zien.En de overheerlijke soep daarna om bij te komen,haha.

 4. Any country goes. Straks over ongeveer een uur uit Berlijn ingevlogen performance. En niet te vergeten Dordrecht. Verse bospeen is aangevoerd. Van auto’s naar de kunst. Of ook hier een vermenging? Bij de entree van burorotterdam staan een paar prachtige exemplaren. Weest welkom bij fuck focus…tot focus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*